Κοινωνία

Ναυαγοί στον ωκεανό του παραλογισμού μας...

ΛΟΥΚΑΣ ΑΡΘΡΟ 29-09-2017

 

ΑΡΘΡΟ

ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ. ΑΘ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ναυαγοί στον ωκεανό του παραλογισμού μας...

          Η πλασματική ευημερία που ξεκίνησε στη δεκαετία του ΄80 και συνοδεύτηκε από γενική χαλάρωση των αξιών και των κανόνων που διέπουν μια κοινωνία, έμελλε να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για τη διαμόρφωση... αλλόκοτων συμπεριφορών που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια με φόντο την ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Όταν δεν αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα, τότε η ίδια η πραγματικότητα θα σε συντρίψει...

          Ζούμε σε μια χώρα όπου αρκετοί (κουνώντας μάλιστα το δάκτυλο...) πίστεψαν πως ένα αφερέγγυο πρόσωπο που υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια θα έφερνε τον... παράδεισο. Οι περισσότεροι εξ΄ αυτών μάλλον εξακολουθούν να πιστεύουν το ίδιο, αδυνατώντας την ίδια στιγμή να συνειδητοποιήσουν πώς ό,τι τραβάμε αυτή τη στιγμή με τα επιπλέον μέτρα της τελευταίας τριετίας, δεν οφείλεται στους... άλλους, "που κυβερνούσαν 40 χρόνια" αλλά στους σημερινούς. Κι αυτό, γιατί οι... άλλοι είναι οι... σημερινοί κατά πολύ μεγάλο βαθμό.  Όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ που... εκπαιδεύτηκε στον παρασιτισμό, στον υπερδανεισμό, στο βόλεμα και τη φαυλότητα, μετακόμισε σύσσωμο στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, οι τυχοδιώκτες των ΑΝΕΛ που... εμπορεύτηκαν τα μνημόνια, συμμετείχαν σε κυβερνητικές θέσεις κατά την πενταετία προ του 2010, δηλαδή πριν καταρρεύσουμε... συντεταγμένα.

          Και βέβαια, δεν σταματάμε εδώ. Υπάρχουν οι σημερινοί κυβερνώντες που ξεφούρνισαν ψέματα με τον... τόνο, αλλά αν εμφανιστεί κάποιιος να υποσχεθεί μόνο 2-3 συγκεκριμένα πράγματα μιλώντας μάλιστα τη γλώσσα της αλήθειας, τότε γίνεται αντικείμενο... ειρωνείας σχετικά με το που θα βρει τα λεφτά! Και το λένε αυτοί που πίστεψαν σαν ανόητοι τα παραμύθια για τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης, της... Καρδίτσας ή του... Καρβασαρά!

          Το μεγάλο πρόβλημα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας είναι ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της εμφανίζεται ναυαγισμένη στον... ωκεανού του ψέματος, της υποκρισίας, του τυχοδιωκτισμού, του παρασιτισμού, της μαγκιάς, της ανηθικότητας, της σήψης, της παρακμής και της γελοιότητας. Αυτά διδάχθηκε με περισσή... μαεστρία από τους πάσης φύσεως πολιτικούς απατεώνες. Με αυτά τα... υλικά που διαθέτουμε σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Δυστυχώς, είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που κατοικείται από... νεοέλληνες και όχι από... Ελβετούς! Μπορεί στο μέλλον να αλλάξει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες. Ο Έλληνας δεν θέλει να ακούει περί επενδύσεων και άλλα τέτοια... φοβικά! Θέλει μια θεσούλα να... αράξει ή μια τρύπα για να... τρουπώσει, όπως έλεγε σε γνωστή ελληνική ταινία ο Κώστας Βουτσάς!

          Το μεγάλο δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι έχουμε ναυαγήσει λόγω υποκρισίας και παραλογισμού και δεν θέλουμε να σωθούμε. Το αφήγημα για τα χάλια μας είναι ότι φταίνε οι ξένοι, καθώς μας... χάλασαν την ησυχία με τα μνημόνια. Προφανώς για τους πιο πολλούς τα πράγματα ήταν ειδυλλιακά και χρεοκοπήσαμε ξαφνικά ένα πρωί! Η φαυλότητα που παγιώθηκε τη δεκαετία του ΄80, ήταν η... στραβοτιμονιά που έκανε το καράβι να μπάζει νερά, μέχρι που βυθίστηκε αρκετά χρόνια μετά. Τα... καύσιμα ρύπαναν τηη θάλασσα, αλλά πολλοί είναι διαεθειμένοι να πιστέψουν ότι το μαζούτ κάνει καλό στο δέρμα και διώχνει τα μικρόβια! Αυτό το... μαζούτ κάποια στιγμή μπορεί να μαζευτεί. Αυτό που δεν μαζεύεται με τίποτα είναι το... μαζούτ του λαϊκισμού και της βλακείας!

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια