Αθλητικά

Μπάσκετ: Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Elite League

Από τη σεζόν 2023-24, δύο σωματεία της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας, θα πάρουν μέρος στην Elite League, τη δεύτερη κατηγορία μπάσκετ, αφού κατάφεραν φέτος αμφίτερες να πάρουν την άνοδο από τη Β' Εθνική. Η νέα Elite League θα έχει διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής, ο οποίος θα θυμίζει NBA αφού καθιερώνεται ένα play in τουρνουά για την είσοδο στα πλέι οφ, ενώ μεταξύ άλλων θα έχουμε αλλαγές και στο Final-4. Αναλυτικά:

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει play-in tournament όμοιο με εκείνο του NBA, με τις ομάδες στις θέσεις 1-6 να προκρίνονται στα playoffs και τις ομάδες στις θέσεις 7-10 να παλεύουν όπως εκείνες στις ΗΠΑ (ο νικητής του 7-8 θα πάρει την 7η θέση, ενώ ο ηττημένος του 7-8 θα παίξει με τον νικητή του 9-10 για την 8η θέση) για να χωρέσουν στην postseason.

Οι ομάδες θα κουβαλούν μεν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου στα playoffs, όμως αν τα σκορ είναι στο 1-1 οι σειρές θα κρίνονται στις τρεις νίκες και αν τα σκορ είναι στο 2-0 ή στο 0-2, θα κρίνονται στις τέσσερις νίκες.

Από εκεί και πέρα, το Final Four θα αλλάξει σημαντικά. Ο πρώτος της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο και ο νικητής θα προβιβασθεί στη Basket League, ενώ ο ηττημένος θα έχει δεύτερη ευκαιρία καθώς θα παίξει με τον νικητή του 3-4 που με τη σειρά του θα πρέπει να κάνει το 2/2 για να ανέβει στην Α1.

Σε ό,τι αφορά στα playouts, παραμένουν ως έχουν. Οι 11-12-13-14 παίζουν όπως και φέτος με τα κριτήρια των playoffs (οι ομάδες θα κουβαλούν μεν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου στα playoffs, όμως αν τα σκορ είναι στο 1-1 οι σειρές θα κρίνονται στις τρεις νίκες και αν τα σκορ είναι στο 2-0 ή στο 0-2, θα κρίνονται στις τέσσερις νίκες), ενώ οι δύο τελευταίοι θα υποβιβάζονται απευθείας.

(Πηγή: www.sport24.gr)

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια