Αθλητικά

Μπάσκετ: Ο Μίλωνας αποχαιρετά τον Νίκο Παύλου

Έναν άνθρωπο που έγραψε τη δική του ιστορία ως προπονητής στον Μίλωνα και όχι μόνο αποχαιρετά ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης καθώς ο Νίκος Παύλου, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στη συμμετοχή της για πρώτη φορά στην Α1 και καθοδήγησε ένα ιστορικό για τον Μίλωνα σύνολο με παίκτες όπως ο Μίτσελ Ουίγκινς και ο Γιάννης Σιούτης, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

Τα αποχαιρετιστήρια λόγια του συλλόγου: 

"Η οικογένεια του ΑΟΝΣ Μίλων πενθεί γισ την απώλεια του Νίκου Παύλου

Ο Νίκος Παύλου, ο δικός μας Νίκος, έχει συνδέσει το όνομα του με τις κορυφαίες στιγμές της ομάδας μπάσκετ του Μίλωνα, ενώ υπήρξε ένας από τους πλέον ικανούς Έλληνες προπονητές.

Ήταν προπονητής της ομάδας μας για τέσσερα χρόνια και την οδήγησε από τη Β εθνική στην Α1 το 1993 στην πρώτη συμμετοχή του Μίλωνα στην Α1, ενώ ακόμη και σήμερα, 30 χρόνια μετά από εκείνες τις μοναδικές εποχές, όλοι οι Μιλωνίτες και μη, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο και την παρακαταθήκη που άφησε στο μπάσκετ.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο Νίκος Παύλου αφενός ανακάλυψε την ευκαιρία με τον NBAer Μitchell Wiggins και τον έντυσε στα μαυροπράσινα, αφετέρου χρησιμοποίησε για μια ολόκληρη χρονιά τον νεαρό τότε Γιάννη Σιούτη στη θέση του point guard. Έδειξε εμπιστοσύνη στον Έλληνα καλαθοσφαιριστή καθώς πέρα από τον Γιάννη Σιούτη, έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς Έλληνες αθλητές σε κρίσιμες θέσεις. Στοιχεία που καταδεικνύουν το μπασκετικό αισθητήριο, την διορατικότητα και τις ικανότητες του.

Ο Νίκος Παύλου υπήρξε ένας ρομαντικός του μπάσκετ, ανιδιοτελής, ευθύς και αυθεντικός χαρακτήρας, ενώ εκτός του Μίλωνα, είχε βρεθεί στους πάγκους αρκετών συλλόγων με σημαντικές επιτυχίες.

Νίκο σύσσωμη η οικογένεια του Μίλωνα σε χαιρετούμε υπερήφανα και με συγκίνηση. Το όνομα σου θα συνοδεύει πάντοτε τις αναμνήσεις μας καθώς έχει χαραχθεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Μίλωνα και το στίγμα σου αποτελεί οδηγό για τις επιτυχίες που έρχονται.

Ο Νίκος Παύλου (6ος από αριστερά στο κέντρο στους όρθιους) με την ομάδα του Μίλωνα στη Β εθνική στην πορεία προς την Α1

 

Η ομάδα του Νίκου Παύλου στην Α1, 1993 (Κακαρούχας, Σιούτης, Νούσης, Leonard, Wiggins)

 

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του".

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια