Μπάσκετ: Δε χορηγήθηκε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ στον Πανιώνιο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δε χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Πανιώνιο εν όψει του πρωταθλήματος της Elite League λόγω οφειλών της παλιάς ΚΑΕ που βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Παρ' όλα αυτά, με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, αυτό δε σημαίνει πως οι "κυανέρυθροι" δε θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα, προβλέπεται όμως αφαίρεση βαθμών.
Μαζί με τον Πανιώνιο, πιστοποιητικό δεν πήρε ούτε ο Ηρακλής. Αμφότεροι έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτημα αναίρεσης, αλλιώς η απόφαση θα μεταβιβαστεί στον αθλητικό δικαστής της διοργανώτριας αρχής για να επιβάλλει τις "αυτοματοποιημένες" ποινές που προκύπτουν από τον αθλητικό νόμο. Αντίθετα, κανονικά εξασφάλισαν πιστοποιητικό ο Άρης και το Μαρούσι που θα παίξουν στη Basket League.
Στον Πανιώνιο πάντως δεν ανησυχούν, αφού ο σύλλογος ενημέρωσε άμεσα σχετικά με αυτό το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι: "Παρουσιάστηκε στην ΕΕΑ ένα χρέος προς αθλητή που αφορούσε στην υπό εκκαθάριση παλαιά ΚΑΕ για το οποίο καμία ευθύνη δε φέρει η νεοϊδρυθεισα ΚΑΕ καθώς δεν είχε λάβει την παραμικρή ενημέρωση ως σήμερα. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε καμία των περιπτώσεων και ο Πανιώνιος δε θα έχει πρόβλημα κανένα".
Η ανακοίνωση:
"1. Η Επιτροπή ΔΕΝ χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:
ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, λόγω οφειλών της υπό εκκαθάριση ΚΑΕ.
ΚΑΕ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ (ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ), λόγω λήξεως φορολογικής ενημερότητας.
2. Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:
ΚΑΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΚΑΕ ΑΡΗΣ"
Σχόλια