Εκλογικά

Μια βαρετή ανάλυση του πρώτου γύρου στην Νέα Σμύρνη

Ο «λίγος» πια Κούπας και το «περιβάλλον» του, η απώλεια Πάγκαλη από τον Κουτελάκη, μερικές σωστές κινήσεις Λαρίσση και η «ορμή Μητσοτάκη» σε Ευρωβουλή, Περιφέρειες αλλά και Δήμους είναι τα χαρακτηριστικά του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στο «τιμωριτικό»  περιβάλλον της Απλής Αναλογικής στη Νέα Σμύρνη.

Όποιος έπαιζε μικρός ηλεκτρονικά παιχνίδια, θυμάται τη φράση «sorry no bonus» .

Αυτό βέβαια ήταν γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» της συμπολίτευσης, με εξαίρεση μερικά πολιτικά ανώριμα «δεξιόπουλα», που ακόμη και ΜΟΝΟ για εγωιστικούς λόγους εκλογής θα έπρεπε να ενισχύσουν το Λαρίσση – διότι εκεί θα έβγαιναν με άνεση -  βλ.παράταξη Στέφου 2014.

Κατά τα άλλα, ο Τζουλάκης ενισχύθηκε λίγο – έχει άλλωστε το μηχανισμό – αλλά όχι σε ποσοστό που δεν ήταν γραμμένο ούτε «στα άστρα». Ο Κούπας έχει πια χάσει πολύ ό,τι δεξιό είχε σε βαθμό συσπείρωσης, γι’ αυτό χαρακτηρίζεται «λίγος», ενώ ο Ανδρέας Πάγκαλης είχε μεγάλη επιρροή ως υποψήφιος συνδιασμού, αλλά όχι τόσο μεγάλη ως απών από τα τοπικά ψηφοδέλτια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «φρένο» στο πρόσωπο Παυλόπουλου, διατηρώντας αξιοπρεπή ποσοστά αν και πανελλαδικά είχε τραγική βραδιά … και βάζει έναν ακόμη σύμβουλο στο Συμβούλιο.

Η θετική έκπληξη των εκλογών στον πρώτο γύρο είναι η Παράταξη Λαρίσση – «ΝΔ χωρίς κομματική στήριξη τον παρουσιάζει το Υπ.Εσωτερικών» - που εκλέγει 6 συμβούλους, καταστρέφοντας  έτσι το όνειρο της τριπλέτας  «Κούπα-Τζουλάκη-Gallop».

Η μπογιά της «Ποιότητας Ζωής»  που συλλέγει σταυρούς πολύ άμεσα στον πρώτο γύρο μάλλον ξεθώριασε κάπως, με τον επικεφαλής βέβαια να είναι ακόμη πολιτικό πρόσωπο «κράχτης» .

Οι έδρες όλων -πλην Λαρίσση- προβλέφθηκαν με αρκετή ακρίβεια από το έντυπο «Ο Προφήτης της Νέας Σμύρνης» τεύχος Μαΐου 2019 σελ. 4 πίνακας 3 που κυκλοφόρησε πριν 1 εβδομάδα, ιδιαίτερα αυτές της Παράταξης Τζουλάκη, με την Πόλη Ανάποδα και το ΚΚΕ να δυναμώνουν, αλλά και την Ανατροπή στην Πόλη να μπαίνει στο συμβούλιο.

Στην παράταξη Λαρίσση βέβαια, υποεκτιμήθηκε λανθασμένα η πόλωση των εκλογών γενικότερα, αλλά όπως αναφέρθηκε και παραπάνω υπερεκτιμήθηκε λανθασμένα και ο βαθμός συσπείρωσης «περιβάλλοντος Κούπα» αλλά και η παράμετρος «Πάγκαλη», πέραν κάποιων σωστών κινήσεων Λαρίσση .

Το περιβάλλον είναι πλέον φιλικό και προς τους δύο φιναλίστ, όχι και για τους δύο το ίδιο βέβαια, αλλά θα ήταν παράδειγμα βιβλίου διδασκαλίας Πολιτικών Επιστημών να βρεθεί παράταξη με ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ και ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΜΑΖΙ, ενώ μάλιστα οι «δεξιοί» του Τζουλάκη από τη μια και η παράταξη Λαρίσση από την άλλη είχαν πολιτικά «σφαχθεί»  στον πρώτο γύρο.

Οι 15 δημοτικοί σύμβουλοι Τζουλάκη που όπως και να το κάνουμε και θέσεις έχουν και υποσχέσεις έλαβαν, μάλλον θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να πάρουν σειρά στην επετηρίδα, διότι οι συνεργασίες με άλλες παρατάξεις δεν θα είναι μόνο βάσει προγράμματος….

Οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι Κουτελάκη – αρκετοί τουλάχιστον – είναι πιο ελαστικοί, ίσως και λόγω ηλικίας κάποιοι – να παραχωρήσουν «καρέκλες» για το… καλό της πόλης.

Πόλωση λοιπόν, με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ – και λόγω Δούρου στην Περιφέρεια – να ξαναδώσουν λογικά το παρόν στον δεύτερο γύρο… Πόλωση  με τους ΔΕΞΙΟΥΣ  να δώσουν πάλι το παρών για να ψηφίσουν Πατούλη, αλλά να μην έχουν ΚΑΝΕΝΑ λόγο να διαλέξουν πλέον Τζουλάκη – άλλωστε εν γένει δεν τον διάλεξαν ούτε στον πρώτο γύρο με ένταση, ενώ οι όποιοι  ΔΕΞΙΟΙ σύμβουλοι ήταν να εκλεγούν, βγήκαν.

Βέβαια μπορούν εύκολα να ξανασώσουν το ΠΑΣΟΚ… όσο έχει απομείνει, αν το επιθυμούν. «ΚΙ.ΝΑΛ χωρίς κομματική στήριξη  περιγράφει άλλωστε το Υπ.Εσωτερικών τον Τζουλάκη».

Προς το παρών το «κούρεμα» αιρετών του Κλεισθένη έχει αρχίσει, αλλά τα πολιτικά καράβια είναι πολλά πια για όποιον σύμβουλο θέλει με «κάθε τρόπο» να μείνει ενεργός, ΑΝ έχει εκλεγεί μετά το «μπαρμπέρη»…

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια