Αθλητικά

Με ρακέτα, μπαλάκι και πειθαρχία από μικρά στο tennis του ΑΟΝΣ Ο Μίλων

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

ΑΟΝΣ Ο Μίλων : Παράδοση στο τέννις

 

 

Η κάμερα του Nstv βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μίλωνα, όπου παρακολούθησε από κοντά τις προπονήσεις των τμημάτων του τένις και μίλησε με τους προπονητές τους με σκοπό να σας παρουσιάσει τη δουλειά των ανθρώπων του συλλόγου και να σας βοηθήσει να γνωρίσετε λίγο καλύτερα το άθλημα.

Εκεί, συναντήσαμε τη Μαρία Ντάντου, υπεύθυνη των προπονήσεων διαφόρων τμημάτων τένις στον Μίλωνα, η οποία μας μίλησε κυρίως για το τμήμα των πιο μικρών ηλικιών, το λεγόμενο mini, καθώς και για το πώς γίνεται η πρώτη επαφή των παιδιών με το τένις: “Το τμήμα αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας πέντε ως οκτώ ετών και συμμετέχουν σε αυτό περίπου δεκαπέντε παιδιά τα οποία καθοδηγούνται από δύο προπονήτριες. Θέλουμε τα παιδιά να εξοικειωθούν περισσότερο με τη μπάλα, γιατί βρίσκονται ακόμη σε πολύ μικρή ηλικία για να παίξουν κανονικό αγώνα τένις. Πρέπει πρώτα να συνηθίσουν σε ασκήσεις με τη μπάλα και τη ρακέτα ώστε να δυναμώσουν τα χέρια τους”.

Μία ακόμη προπονήτρια τένις του συλλόγου, η Άρια Μεσοροπιάν, είπε: “Προπονώ γκρουπάκια διαφόρων ηλικιών. Τα μικρότερα παιδιά, ηλικίας πέντε ως οκτώ ετών, παιδιά Δημοτικού ηλικίας εννέα ως έντεκα ετών, κάποια τμήματα με παιδιά Γυμνασίου και τμήματα ενηλίκων. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε ομάδες περίπου των έξι ατόμων, είτε είναι παιδιά είτε είναι ενήλικες. Για τις μικρότερες ηλικίες χρησιμοποιούμε τις δίχρωμες μπάλες, πορτοκαλί και κίτρινες, οι οποίες είναι πιο μαλακές, έτσι ώστε να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση του παίκτη στην πιο σκληρή μπάλα και να μάθει καλύτερα την τεχνική του αθλήματος”.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο είδος των ασκήσεων που ακολουθούν τα παιδιά στο τμήμα ηλικίας εννέα ως έντεκα: “Θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά τα χτυπήματα του τένις επομένως ακολουθούμε ασκήσεις οι οποίες βελτιώνουν τις κινητικές δεξιότητες των παικτών. Τρέξιμο, πλάγια και πίσω βήματα και να συντονίζουν πόδια, χέρια και μυαλό”.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Λυμπερόπουλος, επίσης προπονητής στις Ακαδημίες του Μίλωνα, μας σύστησε ένα ξεχωριστό από τα άλλα τμήμα: “Πρόκειται για ένα γκρουπάκι ψυχαγωγικού χαρακτήρα και αποτελείται από παιδιά που ήταν εδώ από πέρσι και συνεχίζουν και φέτος. Τα παιδιά αυτά προπονούνται δυο φορές την εβδομάδα και προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε ώστε να έρχονται με τα ίδια λεφτά περισσότερες φορές. Στόχος μας είναι να βγάλουμε κάποια παιδιά που θα πάρουν μέρος σε πρωταθλήματα, να ευχαριστηθούν και να μάθουν καλύτερα το άθλημα”.

Με σκοπό λοιπόν τόσο την ψυχαγωγία όσο και τη σωστή προετοιμασία για να μπορούν οι μικροί και μεγάλοι αθλητές να σταθούν σε αγωνιστικό επίπεδο, οι προπονητές των Ακαδημιών τένις του Μίλωνα συνεχίζουν την πολύ καλή τους δουλειά, έχοντας ως εφόδια την όρεξη, τον ζήλο και το πάθος τους για το άθλημα.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια