Αθλητικά

Με playoffs και playouts το νέο πρωτάθλημα της Super League

Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Super League, το οποίο συνεδρίασε σήμερα (28/5) το μεσημέρι, το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 θα διεξαχθεί με τη μορφή playoffs για τον τίτλο αλλά και playouts για τον υποβιβασμό.

Σύμφωνα με τον νέο τρόπο διεξαγωγής, playoffs θα παίξουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6, έτσι ώστε να βγει ο πρωταθλητής αλλά και οι ομάδες που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Playouts για την αποφυγή του υποβιβασμού θα παίξουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-14. Αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο είναι οι ομάδες να μεταφέρουν στα playoffs/playouts τους βαθμούς που θα έχουν συγκεντρώσει στην κανονική διάρκεια.

Έτσι, τα playoffs επιστρέφουν στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια, ενώ για πρώτη φορά σε αυτά θα πάρει μέρος η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. Μένει να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται τα playouts κι αν θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι ή αν ο πρότελευταίος θα δίνει επιπλέον αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2. 

Επομένως, το επόμενο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 26 αγωνιστικές στην κανονική του διάρκεια και 10 για τα playoffs (36 αγώνες), ενώ οι ομάδες των playouts θα δώσουν 14 (40 αγώνες). Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος ορίστηκε για το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου. 

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια