Εκλογικά

Με 1122 περισσότερα ψηφοδέλτια εκλέγεται δήμαρχος Νέας Σμύρνης ο Γιώργος Κουτελάκης

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών 2023, για όσους παρακολούθησαν ζωντανά τα αποτελέσματα, είχε κριθεί από την αρχή της καταμέτρησης, με σταθερό προβάδισμα της παράταξης Κουτελάκη. Η διαφορά ανέβηκε από τα 300 ψηφοδέλτια, στα 500 και κοντά στο 75% της καταμέτρησης των εκλογικών τμημάτων πήδησε στα 1000, διαφορά η οποία ήταν αδύνατον να καλυφθεί, σύμφωνα με την τάση των αποτελεσμάτων.

Όπως είχε προβλεφθεί, η παράταξη Νάνου επέμεινε υπερβολικά στο αφήγημα ότι είναι Νέα Δημοκρατία και τελικά ήταν αυτό που κατάφερε: να λάβει το μέγιστο αριθμό των ψηφοφόρων της ΝΔ των αυτοδιοικητικών εκλογών ή αλλιώς περίπου 8.500 (η παράταξή της τελικά έλαβε 8.776). Κυρίως όμως κατάφερε να αποκλείσει και να συσπειρώσει τους ελάχιστους αριστερούς οι οποίοι αντιμάχονται τον Κουτελάκη.

Από την άλλη η παράταξη Κουτελάκη βγήκε εξίσου μειούμενη λαμβάνοντας το απόλυτο ιστορικό ταβάνι της, και από ό,τι φαίνεται λαμβάνοντας ψήφους από ις παρατάξεις Κρικρή και Δεληγιάννη, χωρίς οι επικεφαλής τους να έχουν δώσει κάποια επίσημη γραμμή.

Σε κάθε περίπτωση, για δήμαρχο αποφάσισε το 34,46% ή 19.531 εγγεγραμένοι ψηφοφόροι, αριθμός πολύ μικρός δίνοντας ένα σαφές μήνυμα σε αυτές τις εκλογές. Πρώτον ότι όλοι είναι ίδιοι και δεύτερον ότι με τις εκλογές ασχολούνται μόνο οι οπαδοί και σε ορισμένες περιπτώσεις και φανατισμένα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από κραυγες από αρκετούς οπαδούς της παράταξης Κουτελάκη κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι οποίοι αναφωνούσαν "μην είσαι δήμαρχος μόνο για όλους αλλά και για εμάς!

Η νέα διοίκηση θα αναλάβει από τον νέο χρόνο, την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία θα είναι πενταετής.

Η κοινωνία αναμένει την παράταξη και ειδικά τον ίδιο τον Κουτελάκη, ο οποίος υπήρξε αντιπολίτευση για 2 θητείες, όντως να εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις και να επικεντρωθεί σε ό,τι χρειάζεται η πόλη από έναν σύγχρονο δήμαρχο με την επιστράτευση νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών. 

Η πρόβλεψη για την παράταξη Νάνου είναι ότι ουσιαστικά θα διαλύθει με τα στοιχήματα να την θέλουν να απουσιάζει σε περισσότερα από τα μισά δημοτικά συμβούλια του χρόνου και το φορτίο της εκπροσώπησης να το αναλάμβάνει ο Κούπας.   

 

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια