Κοινωνία

Μαστροπεία 14χρονης: Η μητέρα της μήνυσε τη δομή στην Νέα Σμύρνη για τις συνθήκες φύλαξης της κόρης της

Η μητέρα στη μήνυσή της καταγγέλλει ότι πλημμελής έλεγχος υπάρχει και για τη δεύτερη κόρη της.

Η υπόθεση της μαστροπείας  με θύμα ένα κορίτσι μόλις 14 ετών που φιλοξενείται σε δομή στη Νέα Σμύρνη και έχει οδηγήσει ήδη δύο άτομα στη φυλακή οδήγησε τη μητέρα της ανήλικης και της 16χρονης αδερφής της που φιλοξενείται στην ίδια δομή στην απόφαση να μηνύσει τους υπεύθυνους για επισφαλείς συνθήκες προστασίας και φύλαξης .

Στη μήνυση που  παρουσιάζει το Newpost η μητέρα των δύο κοριτσιών περιγράφει μεταξύ άλλων:

 

«Την 21 / 03/2023 η 14χρονη  θυγατέρα μου αποκαλύφθηκε ότι έχει φύγει, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, από τις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης δομής. Βρέθηκε σε  ξενοδοχείο της περιοχής του Μεταξουργείου, όπου έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 3 ενήλικους άντρες.

Για την ανωτέρω υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της μαστροπείας, προαγωγής-εξώθησης στην πορνεία ανηλίκου νεότερου των 15 ετών, από κοινού κατ’ εξακολούθηση, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο νεότερο των 15 ετών και της πορνογραφίας ανηλίκων, παραγωγής-κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Συνελήφθησαν οι υπαίτιοι, προφυλακίστηκαν οι δύο εξ αυτών και η ανακριτική διαδικασία είναι σε εξέλιξη ενώπιον της 31ns τακτικής ανακρίτριας Αθηνών.

Στα πλαίσια της παραμονής της θυγατέρας μου στη συγκεκριμένη δομή έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως εξαφανίσεις της και φυγές της χωρίς άδεια, καθώς σύμφωνα με τις αφηγήσεις, δεν υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες κράτησης και τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να φεύγουν και να απουσιάζουν για χρονικό διάστημα πολλών ωρών ή και ημερών, χωρίς καμία απολύτως επιτήρηση και έλεγχο».

 Η μητέρα στη μήνυσή της καταγγέλλει ότι πλημμελής έλεγχος υπάρχει και για τη δεύτερη κόρη της για την οποία αναφέρει:

«Στα πλαίσια της παραμονής της Θυγατέρας μου στη συγκεκριμένη δομή συνέβη πολλές φορές (υπολογίζω πάνω από 50 περιπτώσεις) η εξαφάνισή της, η οποία διήρκεσε για ώρες ή ακόμα και μέρες. Για την απουσία της από το χώρο της δομής, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς κανένας απολύτως να γνωρίζει πού βρίσκεται και τι κάνει κατά το χρόνο της απουσίας της, σύμφωνα με πληροφόρηση που έχω από την ίδια τη θυγατέρα μου, αποκλειστικά υπαίτιος είναι ο ….. ο οποίος παρ ‘ότι είναι ενήλικος, φέρεται να διατηρεί επαφές με την ανήλικη θυγατέρα μου και να ασκεί επιρροή επάνω της, παρασύροντάς της στην αποχώρησή της από τη δομή και την απουσία της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις 23/3/2023 καταγράφηκε και πάλι εξαφάνιση της θυγατέρας μου από τη δομή και χάθηκαν τα ίχνη της από το πρωί της ημέρας εκείνης μέχρι το βράδυ της 25/3/2023, οπότε και γύρισε μόνη της και πάλι στην ανωτέρω δομή. Από πληροφόρηση που είχα από γείτονες της πρώην οικογενειακής μας οικίας, η οποία αλλά και από παραδοχές της ίδιας, το συγκεκριμένο διήμερο η ανήλικη κόρη μου παρέμεινε με τον….., ο οποίος την παρότρυνε να τον ακολουθήσει και την βοήθησε να αποδράσει από τις εγκαταστάσεις της δομής».  

Η μητέρα ζητά με τη μήνυσή της να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για τη λειτουργία και καταλήγει:

«Από όλα τα ανωτέρω προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι συνθήκες προστασίας και φύλαξης των ανηλίκων θυγατέρων μου στο συγκεκριμένο κέντρο προστασίας Νεανίδων είναι επισφαλείς, με αποτέλεσμα να εκτίθενται τα παιδιά μου σε σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Αποδείχθηκε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας της ανωτέρω δομής έχει γίνει αντιληπτός από κυκλώματα τα οποία φέρονται να εκμεταλλεύονται ανήλικα νεαρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων βρέθηκε δυστυχώς πρό δεκαπενθημέρου και η 14χρονη  θυγατέρα μου».

Η μήνυση υποβλήθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης  στην Εισαγγελία Αθηνών. Ο δικηγόρος της μητέρας Όθων Παπαδόπουλος  δήλωσε στο Newpost.

«Είναι ευθύνη της Πολιτείας να λάβει  τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία αυτών των παιδιών Μέχρι σήμερα είναι τελείως απροστάτευτα σε σχέση με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άτομο αυτής της ηλικίας .Η εποπτεία ανηλίκου πρέπει να ασκείται με συγκεκριμένο τρόπο  ,με υπευθυνότητα και προσοχή γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει η τέλεση σοβαρού ποινικού αδικήματος .Η μητέρα  δήλωσε έγκαιρα  την αδυναμία να φροντίσει τα παιδιά της μετά την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα ο οποίος είναι υπόδικος για την κακοποίηση στα παιδιά του και ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτείας που μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή  την αποστολή».

papadopoulos othonas m4qTe

Πηγή από: https://newpost.gr/eidiseis/mastropeia-14chronis-i-mitera-tis-minyse-ti-domi-stin-nea-smyrni-gia-tis-synthikes-fylaxis-tis-koris-tis/
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια