Κοινωνία

Lockdown: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή.Στον αέρα το άνοιγμα της αγοράς

Προτάσεις προκειμένου να αλλάξει το σκηνικό των απαγορεύσεων με την αγορά ανοιχτή αλλά και τα εστιατόρια προτείνουν οι ειδικοί καθώς παράλληλα ανοίγει ο καιρός, αυξάνονται οι εμβολιασμένοι και ο συγχρωτισμός  σε ανοιχτούς χώρους, καφετέριες και εστίαση, θα είναι πιο ελεγχόμενος.

Οι προβλέψεις των ειδικών ωστόσο επιχειρείται να ισορροπήσουν ανάμεσα στην αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, αλλά και την μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας να «ανοίξει» η αγορά και η οικονομία, γι’ αυτό και οι όποιες προβλέψεις αφορούν  την περίοδο μετά το Πάσχα.  
 

Συνεδρίαση της Επιτροπής

Σήμερα, στην καθιερωμένη σύσκεψη της Παρασκευής, οι επιστήμονες θα αξιολογήσουν την πορεία της πανδημίας, κάνοντας μια εκτίμηση για την επίδραση που έχει έως τώρα στη χώρα μας το τρίτο κύμα του κοροναϊού, αλλά και για το πότε θα αρχίσει η πορεία ισοπέδωσης της επιδημιολογικής καμπύλης.

 Τα πρώτα σενάρια θέλουν το άνοιγμα της αγοράς να είναι στις 5 Απριλίου ή να μετατεθεί ακόμα μία εβδομάδα, δηλαδή στις 12 Απριλίου. Βέβαια, δεν εγκαταλείπεται απ’ το τραπέζι το ενδεχόμενο της 17ης Απριλίου.
 

Όπως και να ‘χει όμως, η αγορά θα ανοίξει υπό όρους και αυστηρούς κανόνες. Αρχικά θα επικρατήσει η μέθοδος του click away.

 Η ημερομηνία ανοίγματος του λιανεμπορίου θα δώσει το σύνθημα για το σταδιακό άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων, και καταρχήν των σχολείων. Αν και εφόσον όμως η πανδημία συνεχίσει την ασύμμετρη επίθεση και η καραντίνα παραταθεί μετά τα μέσα Απριλίου, τότε το άνοιγμα των σχολείων θεωρείται βέβαιο ότι θα μετατεθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα.

 Όσο για την εστίαση ο σχεδιασμός παραμένει να ανοίξει το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου και πάντα ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να μην τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

 πηγή www.parapolitika.gr

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια