Πολιτιστικά

Οι Σύλλογοι Κρητών και Ποντίων της Νέας Σμύρνης στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη συμμετείχαν στη λειτουργία και περιφορά του Επιταφίου, στην Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ως τιμητικό άγημα, οι κοπέλες του Χορευτικού της 'Ενωσής Ποντίων Ν Σμύρνης, Αγ Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου "Η Μαύρη Θάλασσα" αλλά και της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης.

Επίσης η 'Ενωσή Ποντίων Ν Σμύρνης, Αγ Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου "Η Μαύρη Θάλασσα" εκπροσωπήθηκε υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης,

Το κάλεσμα του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη κ. Ραφαήλ Γρίβα, μας έδωσε την χαρά και την τιμή να παραβρεθούμε στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα.

Το Άγιο Φως έφτασε με καθυστέρηση στην Αθήνα από την Ιερουσαλήμ, λόγω ελέγχων στο αεροδρόμιο του τόπου προέλευσής του. Η υποδοχή του δεν έγινε με τιμές Αρχηγού Κράτους αλλά με τιμές βαθύτατου θρησκευτικού χαρακτήρα.

Δεκάδες πιστοί, εκπρόσωποι των Μητροπόλεων της Αττικής καθώς και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κος Γιουσέφ Ντόρκχομ, περίμεναν υπομονετικά από νωρίς το απόγευμα την άφιξη του μαζί και οι βρακοφόροι της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Ποντίων Ν. Σμύρνης «Η Μάυρη Θάλασσα» φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

Έγινε η καθιερωμένη περιφορά γύρω από τον Ναό των Αγίων Ανάργυρων, με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου να κρατάει σε ειδικό φανάρι το Ανέσπερο Φως και να εύχεται στον κόσμο «Καλή Ανάσταση».

Ακολούθησε σύντομη δέηση στον Ναό και μετά μεταλαμπαδεύτηκε το Άγιο Φως στους παρευρισκομένους. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τέλος μας εξιστόρησε την φετινή του εμπειρία κατά την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων, όπου από την θέση στην οποία βρισκόταν πέρασε μια φωτεινή λάμψη μπροστά από τον μεγαλειώδη πολυέλαιο του Ναού, «σαν φωτιά» κατά τα λεγόμενα του, η οποία έγινε αντιληπτή και καταγράφτηκε από πολλές κάμερες.

Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία για τον Σύλλογο μας η συμμετοχή μας στην υποδοχή και συνοδεία του Αγίου Φωτός στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το μέλος της Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης κ. Θοδωρή Λυμαράκη για την μεσολάβηση και καθοδήγηση του.

Τον σύλλογο εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Τσιρίκος Αθανάσιος, ο Αναπλ. Γραμματέας Σκουρλής Διονύσης (Σάκης) και ο Υπέυθυνος Δημοσίων Σχέσεων Πρασσάκης Ευτύχιος (Τάκης).

Την φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε ο Μανώλης Καζεράκης.

Χρόνια Πολλά Καλό Πάσχα

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια