Κοινωνία

Κορωνοϊός: 7.000 αιτήσεις εθελοντών στην πλατφόρμα του Υπ.Υγείας.

Η πλατφόρμα ethelontes.gov.gr  έχει τεθεί σε λειτουργία από τη Δευτέρα και ήδη έχει δεχθεί περίσσότερα από 7 χιλιάδες αιτήματα από πολίτες. Στόχος της δημιουργίας της πλατφόρμας ήταν η ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης σε ανθρώπινο δυναμικό, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. 

Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Εθελοντών της κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί σε συνέντευξη τους εθελοντές. Στην επιλογή των εθελοντών συνεκτιμάται η εργασιακή εμπειρία, οι δεξιότητες του κάθε εθελοντή και το εν γένει ενδιαφέρον του για να εργαστεί σε συγκεκριμένα πεδία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν ανακύψει.

Έναρξη εργασίας εθελοντών

Οι εθελοντές που θα επιλεγούν ανάλογα της θέσης και των καθηκόντων που θα ορισθούν να αναλάβουν, θα λάβουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση από τον υπεύθυνο διεύθυνσης/υπηρεσίας (πχ ιατρικής- νοσηλευτικής- διοικητικής- τεχνικής υπηρεσίας, κ.ά) και θα ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται.

Χρήσιμες Επισημάνσεις

Πριν συμπληρώσετε την αίτηση, σας ενημερώνουμε πως στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 περιλαμβάνονται:
Άτομα άνω των 70 ετών
Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια
Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια
Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη
Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία
Μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανασοκατασταλτικά φάρμακα

Για να γίνετε εθελοντής παρακαλούμε πατήστε     https://ethelontes.gov.gr/

πηγη https://www.news4health.gr/politiki-ygeias/koronoios-ellada-7-000-aitiseis-ethelonton-stin-platforma-tou-yp-ygeias

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια