Αθλητικά

KOE: Ο τρόπος διεξαγωγής της Α1 Ανδρών και Α’ Γυναικών

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΕ ενημέρωσε επίσημα για τον τρόπο διεξαγωγής της πρώτης κατηγορίας ανδρών και γυναικών της υδατοσφαίρισης (όπου αγωνίζονται και οι ομάδες του Πανιωνίου), όπως αυτός αποφασίστηκε στη σημερινή (23/3) τηλεδιάσκεψη που είχε η Ομοσπονδία με τα αντίστοιχα σωματεία.

Στην Α1 Ανδρών, η οποία ξαναξεκινά στις 27 Μαρτίου, θα έχουμε πρωτάθλημα ενός γύρου με συμμετοχή στα πλέι οφ έξι τελικά ομάδων, ενώ καμία δεν υποβιβάζεται. Στην Α' Γυναικών, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, θα γίνει κανονικά πρωτάθλημα δύο γύρων, με συμετοχή στα πλέι οφ των τεσσάρων πρώτων ομάδων ενώ επίσης καμία δεν υποβιβάζεται. Η ανδρική κατηγορία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Μαΐου (ο χρόνος πιέζει αφού υπάρχει και η προετοιμασία της Εθνικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες), ενώ η γυναικεία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Ιουνίου (η Εθνική Γυναικών δε συμμετέχει στους Ολυμπιακούς και έτσι υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο).

Αναλυτικά λοιπόν:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επαναρχίζει με την 7η αγωνιστική στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώνεται η Κανονική Περίοδος στις 17 Απριλίου, με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής.

Στα πλέι οφ συνεχίζουν οι 6 πρώτες ομάδες της Κατάταξης, χωρίς μεταφορά αποτελεσμάτων από την Κανονική Περίοδο.

Α’ Φάση (19-23 Απριλίου): 3ος – 6ος, 4ος – 5ος, στις 2 Νίκες

Β’ Φάση (5-11 Μαϊου): 1ος – Νικητής 4-5, 2ος – Νικητής 3-6, στις 2 Νίκες

Γ’ Φάση (13-18 Μαϊου): Τελικός (θέσεις 1-2), στις 3 Νίκες και μικρός Τελικός (θέσεις 3-4), στις δύο Νίκες

Δεν υποβιβάζεται καμμιά ομάδα.

Σ’ ότι αφορά το Κύπελλο, όταν ολοκληρθεί η Κανονική Περίοδος (17 Απριλίου), θα εκτιμηθεί αν υπάρχουν ημερομηνίες για την διεξαγωγή του.

Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επαναρχίζει 1η Απριλίου με την 6η αγωνιστική. Ο Α’ Γύρος τελειώνει στις 11 Απριλίου και ο Β’ Γύρος διεξάγεται από 15 Απριλίου έως 16 Μαϊου.

Στα πλέι οφ, συνεχίζουν οι 4 πρώτες ομάδες της Κατάταξης στην Κανονική Περίοδο, όπως ίσχυε ως τώρα.

Α’ Φάση (19-24 Μαίου): 1ος – 4ος, 2ος – 3ος, με μεταφορά αποτελεσμάτων από την Κανονική Περιόδο (3 Νίκες, ή 2 αν υπάρχουν μόνο Ισοπαλίες)

Β’ Φάση (27 Μαίου – 4 Ιουνίου): Οι Νικητές στον Τελικό (θέσεις 1-2), στις 3 Νίκες οι Ηττημένοι στον μικρό Τελικό (θέσεις 3-4), στις 2 Νίκες.

Δεν υποβιβάζεται καμμιά ομάδα.

Για το Κύπελλο, ισχύει ότι και στην Α1 Ανδρών. Θα εκτιμηθεί ανάλογα, με τη λήξη της Κανονικής Περιόδου (16 Μαϊου).

Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής και των δύο Πρωταθλημάτων θα αναφέρονται στις σχετικές Ειδικές Προκηρύξεις τους, εντός των προσεχών ημερών.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια