Αθλητικά

"Κλείδωσε" η συγχώνευση Super League 2 και Football League

Πολύ σημαντική μέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή (3/6) για τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού μετά από συζητήσεις φαίνεται πως "κλειδώνει" η συγχώνευση Super League 2 και Football League, με την αναδιάρθρωση να προχωράει όπως ήθελε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε όλες τις ομάδες των δύο κατηγοριών για το πλάνο που έχει από καιρό καταθέσει ώστε να υπάρξει ενοποίηση, ενώ στην «εξίσωση» πλέον μπαίνει και η συμμετοχή των Β’ Ομάδων των «μεγάλων» της Super League 1, για αυτό στην ενημέρωση ήταν και ο πρόεδρός της Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, πάμε για τις εξής αλλαγές: Αυτή τη στιγμή στις δύο κατηγορίες υπάρχουν 32 ομάδες,οι οποίες θα αυξηθούν σε 36 λόγω τη συμμετοχής των 4 Β’ Ομάδων από την SL1 . Οι συγκεκριμένες θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 18, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει πού θα συμμετάσχουν οι 2 που υποβιβάστηκαν φέτος από την SL2 για την FL (ΟΦ Ιεράπετρας, ΑΕ Καραϊσκάκης). Αντίθετα κανονικά θα υπάρξουν υποβιβασμοί από την FL στη Γ’ και το αντίστροφο (4 τον αριθμό).
 

Ετσι τη νέα SL2 θα συγκροτούν οι φετινοί 12 της δεύτερης κατηγορίας (κατά πάσα πιθανότητα), 4 Β’ ομάδες από τους «μεγάλους», 16 από τη φετινή FL και 4 που θα ανέβουν από τη Γ’ μέσω των μπαράζ των πρωταθλητών. Όπως καταλαβαίνουμε, αυτό αφορά άμεσα τον Πανιώνιο ο οποίος εάν καταφέρει να ανέβει μέσω των μπαράζ, τη συμμετοχή του στα οποία ήδη έχει εξασφαλίσει, "κερδίζει" μια κατηγορία!

Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ σημανική υποσημείωση. Το μετοχικό κεφάλαιο για τη νέα κατηγορία θα είναι 250.000 ευρώ (μίνιμουμ, υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί), ενώ η εγγυητική που θα πρέπει να καταθέσει κάθε ομάδα πριν την έναρξη της σεζόν θα ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Τα παραπάνω ποσά όπως είναι λογικό είναι πολύ υψηλά για αρκετές ομάδες, οπότε δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει σε περίπτωση που κάποια δεν καταφέρει να εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις της, αν δηλαδή θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και θα χάνει τα ματς στα χαρτιά ή αν θα την αντικαταστήσει κάποια άλλη ομάδα.

Το προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσουν περισσότερα, όπως για παράδειγμα ο ακριβής τρόπος διεξαγωγής και το πώς ανεβαίνουν οι ομάδες, ωστόσο το βέβαιο είναι πως έρχονται σημαντικές αλλαγές.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια