Αθλητικά

Καθόλου καλά τα νέα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στον πάγο στα πλαίσια των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορωνοϊού, αφού μέχρι και σήμερα όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα έχουν διακοπεί. Και εκεί που φαινόταν να υπάρχει ένα φως στον ορίζοντα και οι περισσότεροι περίμεναν ευχάριστα νέα στις αυριανές (29/1) ανακοινώσεις της κυβέρνησης όσον αφορά αυτόν τον τομέα, το τοπίο πλέον φαίνεται πως αλλάζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του volley.sports3.gr, η νέα αύξηση των κρουσμάτων συνολικά στη χώρα και ειδικά στην Αττική προβληματίζουν τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση και πριν λίγο ο πρωθυπουργός μίλησε για «δύσκολες αποφάσεις».

Εκεί που όλοι συζητούσαν το ποιες δραστηριότητες θα ανοίξουν, συζητούν πλέον εάν θα μπει σε καραντίνα η Αττική. Εάν συμβεί – που όλα δείχνουν πως θα συμβεί – θα συμπαρασύρει το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων στην Αττική αλλά και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μεταξύ αυτών και τη Volley League γυναικών, ένα πρωτάθλημα του οποίου η επανέναρξη φαινόταν να δρομολογείται τις τελευταίες ημέρες.

Το πρωτάθλημα αυτό έχει μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων και ακόμα και από τα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα του βόλεϊ όπως Pre League και Α2:

Η Volley League γυναικών εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια αναμονής καθώς λόγω των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο 10 Απριλίου, διότι 5-7 Μαΐου ορίστηκαν οι αγώνες του Α΄γύρου του προκριματικού ομίλου και μάλιστα θα γίνουν στη Λάρισα. Τόσο μεγάλους και σημαντικούς περιορισμούς δεν έχουν τα πρωταθλήματα των άλλων ομαδικών αθλημάτων και μάλιστα πόλο και χάντμπολ έχουν εναλλακτικά σενάρια για παράταση της αγωνιστικής περιόδου και μέσα στους πρώτους μήνες του καλοκαιριού. Στη Volley League γυναικών δε μπορεί να συμβεί αυτό…

Ακόμα και αν αύριο Παρασκευή το πρωτάθλημα πάρει πράσινο φως οι αγώνες θα ξεκινήσουν 4 ή 10 Φεβρουαρίου. Επομένως θα πάμε σε πρωτάθλημα δύο μηνών – σε ιδανικές συνθήκες – και χωρίς να υπολογίζονται αναβολές αγώνων λόγω covid-19 ή άλλων μέτρων.  Αυτό σημαίνει πως όλα πρέπει να λειτουργήσουν στην εν τέλεια και να συγχρονιστούν με ακρίβεια ρολογιού πολλοί και διαφορετικοί φορείς όπως η διοργανώτρια (ΕΟΠΕ), οι ομάδες, τα γήπεδα και όλα να πάνε κατ΄ευχήν. Ακόμα και η Volley League ανδρών που ήδη έχει παίξει 5 αγωνιστικές (έχει δύο αγώνες σε εκκρεμότητα λόγω covid-19) και έχει μόλις 8 ομάδες ανεβαίνει Γολγοθά για να βγάλει εις πέρας το πρόγραμμα, πολλώ δε μάλλον όταν το αντίστοιχο πρωτάθλημα γυναικών έχει 14 ομάδες σε δύο ομίλους.

Όπως και να'χει, μέχρι αύριο θα γνωρίζουμε τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Η Volley League γυναικών ελπίζει στο θαύμα, αλλά εάν και αύριο δεν ανοίξει μετά είναι βέβαιο πως θα πέσει στο τραπέζι η απόφαση της ματαίωσης της σεζόν 2020-21, την ώρα που δεν αποκλείεται και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα να έχουν την ίδια μοίρα αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια