Κοινωνία

Καταγγελία Συλλόγου Υπαλλήλων Νέας Σμύρνης για την ασφάλεια της Πλατείας Νέας Σμύρνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ                     ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, 8/9/2016

ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 16                       ΑΡ. ΠΡΩΤ. : ……74.…….

17121 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

 

                                               Προς :     1) Τον Κο Δήμαρχο

                                                               2) Τον Κο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

                                                               3) Τον Κο Γεν. Γραμματέα

                                                    Κοιν. : Προϊστάμενο Υπηρεσία Καθαριότητας

 

Κύριε Δήμαρχε,

          με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα, της εισόδου οχήματος εντός καταστήματος, που συνέβη στην οδό 25ης Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, στο οποίο εντελώς τυχαία δεν θρηνήσαμε θύματα, αισθανόμαστε την ανάγκη να θέσουμε το οξύτατο θέμα, που έχει εξελιχθεί πλέον σε μέγιστο πρόβλημα, της φύλαξης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και ιδιαίτερα της Κεντρικής Πλατείας.

            Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Σύλλογος μας, η φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου δεν αποτελεί αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας, γεγονός που καθιστά παράνομη κάθε ενέργεια τοποθέτησης φύλακα στους χώρους αυτούς είτε είναι κλειστοί είτε ανοικτοί, με το αιτιολογικό ότι δεν υπηρετούν στο Δήμο υπάλληλοι με τη συγκεκριμένη ειδικότητα. 

         Σε ότι αφορά το ευαίσθητο σημείο της Κεντρικής Πλατείας, όπου συνέβη και το ατύχημα, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην υπηρεσία καθαριότητας, και εκτελούν ανά χρονικά διαστήματα καθήκοντα φύλακα έχουν υποστεί από ύβρεις και διαπληκτισμούς μέχρι σωματική βία, χωρίς η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου να εμπίπτει στα καθήκοντά τους.

            Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε αναγκαίο να επαναλάβουμε την πάγια θέση του Σωματείου μας, για την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες φύλαξης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.

            Δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξή μας η καταγγελία ζητημάτων που μπορεί ευρύτερα να αποτελέσουν αντικείμενο παραταξιακών αντιπαραθέσεων. Αντίθετα μοναδικός μας στόχος είναι η εργασιακή προστασία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε δυναμικά στις επόμενες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε, αν συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς απασχόλησης με αλλότριες αναθέσεις και ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των εργαζομένων στο Δήμο.

 

                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ                                 ΘΩΜΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια