Εκλογικά

Καταδίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κάλπη και στα... Ειδικά Δικαστήρια!

Καταδίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κάλπη και στα... Ειδικά Δικαστήρια!

του Λουκά Γεωργιάδη

          Τι έγινε το 2015; Γιατί η χώρα χωρίς λόγο υπέστη μια πρωτοφανή ζημιά ύψους εκατοντάδων δισ ευρώ έως το 2060; Πώς μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τέλους τη διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας; Ποιοι ευθύνονται για την εξαύλωση 40 δισ. ευρώ από την αξία των τραπεζών και τη νέα απειλή που προδιαγράφεται για το τραπεζικό σύστημα της χώρας; Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ για τη στήριξη των προσφύγων; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που είναι... καταδικασμένοι να δώσουν απαντήσεις οι σημερινοί κυβερνώντες. Είναι δε, υποχρεωτική η συμβολή των θεσμών της Πολιτείας για να δοθούν απαντήσεις για τη μεγαλύτερη απάτη που παίχτηκε εις βάρος του ελληνικού λαού το 2015.

          Η προσπάθεια των σημερινών άθλιων κυβερνώντων να διχάσουν μια κοινωνία σε κατάσταση... αφασίας, πρέπει να πέσει στο κενό. Και αυτό γιατί οι... αφελείς του 2015 είναι θεαματικά λιγότεροι και αυτοί που έχουν ξυπνήσει θεαματικά περισσότεροι. Το βλέπουμε στην καθημερινότητα μας και το γνωρίζουν οι σημερινοί κυβερνώντες. Οι πολίτες νιώθουν στην τσέπη τους το οικονομικό βάρος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τους φόρους που πληρώνουν, την κοροϊδία που υφίστανται, την ανασφάλεια που βιώνουν, τη διάλυση των θεσμών έτσι όπως αποτυπώνεται σε καθημερινή πλέον βάση.

          Τα ποσοστά αποδοχής του σημερινού τυχοδιώκτη πρωθυπουργού άγγιζαν το 75% το 2015. Ήταν τότε που οι δόσεις των ψεμάτων ήταν πολύ ισχυρές. Μέρα με τη μέρα όμως, ο... ασθενής δείχνει να αποκτά επαφή με το περιβάλλον. Έτσι, σήμερα, το 80% τουλάχιστον δεν θέλει να ακούει γι αυτήν την κυβέρνηση και γι αυτούς τους πολιτικούς τυχοδιώκτες. Οι... μετοχές του "φουσκωμένου" Τσίπρα βρίσκονται στα Τάρταρα. Και αυτό συμβαίνει γιατί πλέον έχει αποκαλυφθεί όλη η έκταση της απάτης του... μαγαζιού του, το οποίο πουλούσε... σκάρτο υλικό. Τώρα, είναι υποχρεωμένος να αναμετρηθεί με την Ιστορία. Και όχι μόνο...

          Η επόμενη κυβέρνηση θα κληρονομήσει ένα τεράστιο βάρος που δεν της αναλογεί. Ό,τι πληρώνουμε εδώ και τριάμιση χρόνια είναι αποκλειστικά ο λογαριασμός της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα εκατοντάδες δισ. ευρώ της ζημιάς, η θεσμική ισοπέδωση, η κοινωνική καταρράκωση, ο εξευτελισμός της χώρας, είναι αποκλειστικά δικό τους έργο. Μέσα σε όλα αυτά που έκαναν εμπεριέχονται πλήθος κατηγοριών. Κάποιες από αυτές μάλιστα είναι σε βαθμό κακουργήματος. Αυτή η σωρεία κακουργηματικών πράξεων πρέπει να τύχει της... ανάλογης απάντησης από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

          Η επόμενη κυβέρνηση, είτε ως αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, είτε σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η πλήρης αποδόμηση του... ψευτοαριστερού αφηγήματος, πρέπει να συνοδευτεί από λογοδοσία για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Εκεί, δεν τίθεται θέμα συγκάλυψης. Εννούμε, ότι είναι... αδιανόητο να σκεφτούν κάποιοι να συγκαλύψουν αυτά τα εγκλήματα, τα οποία καταδικάζουν σε οικονομικό μαρασμό εκατομμύρια πολίτες για πολλές δεκαετίες. Η διαδικασία... αποτσογλανοποίησης της κοινωνίας και της ταυτόχρονης καταδίκης των πάλαι ποτέ αυτόκλητων προστατών της, πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Ταυτόχρονα με την αποκατάσταση στοιχειωδών κανόνων λειτουργίας σε ένα ευνομούμενο κράτος με πάταξη των πρακτικών που ακολουθούν διάφορες περιθωριακές ομάδες, πρέπει να τρέξει και η διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης των εγκλημάτων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

          Φτάσαμε πλέον στο σημείο εκείνο όπου όλοι αυτοί αλλά και όσοι το διανοηθούν στο μέλλον, πρέπει να καταλάβουν ότι οι... ανοησίες πληρώνονται. Ιδίως, όταν προκαλείται ένα τεράστιο κόστος που θα έχει διάρκεια, πόνο και απώλειες. Όποιος τους χαριστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν από το 2015 και μετά πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί την καταδίκη. Μόνο που η καταδίκη αυτή θα συνοδευτεί από μια νέα... "τσογλανοποίηση" της ελληνικής κοινωνίας και μετατόπιση σε άλλα φασιστικά μορφώματα. Αυτό το τελευταίο πρέπει να αποτραπεί. Και θα αποτραπεί εφόσον, η επόμενη κυβέρνηση συνειδητοποιήσει ότι θα πάει μέχρι τέλους όλους αυτούς τους εγκληματίες που πήγαν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα. Αυτούς που διαμορφώνουν συνθήκες και νοοτροπίες αντίστοιχες με τον συμμοριτοπόλεμο της περιόδου 1946-49 και διαλύουν τους θεσμούς της Πολιτείας.

          Αυτή η διαδικασία για να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι διακηρύξεις περί αποφυγής ποινικοποίησης του δημόσιου βίου δεν συνιστούν διχασμό όπως διατείνονται πολλοί. Ούτε τίθεται θέμα εθνικής ενότητας. Αν κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν ζημιά στη χώρα και τους πολίτες της πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αυτή πρέπει να καταλογίσει τις ευθύνες και να επιβάλλει τις ποινές που προβλέπονται.  Γι αυτούς ο πέλεκυς πρέπει να είναι αυστηρός, γιατί αλλιώς δεν προχωράμε παραπέρα. Αν δεν θέλουμε να καταρρεύσουν το πολιτικό σύστημα και ο θεσμός της Δικαιοσύνης, η επόμενη κυβέρνηση καλείται να λάβει αποφάσεις και να αφήσει στην άκρη τις αβρότητες. Τελεία, παράγραφος... 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια