Αθλητικά

Κανονικά στις 28 Μαρτίου η σέντρα στη Γ' Εθνική

Την επανεκκίνηση της Football League και της Γ' Εθνικής στην ημερομηνία που αρχικά είχε συζητηθεί, δηλαδή στις 28 Μαρτίου, αποφάσισε στη σημερινή (5/3) συνεδρίασή της η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. 

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να μη διακοπούν οι προπονήσεις των ομάδων και τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν και πάλι χωρίς να επηρεαστεί κάτι από τις προχθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, θα έχουμε πρωτάθλημα ενός γύρου, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό. Με την ολοκλήρωση του ενός γύρου θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 – Νότος: Όμιλοι 6-10) στα μπαράζ κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

Συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν συμμετοχή 129 ομάδες και θα ισχύσει ότι αναφέρει η προκήρυξη για προβιβασμό και υποβιβασμό.

Η μόνη διαφοροποίηση που θα υπάρξει αφορά στο άρθρο 15.4 παράγραφος III το οποίο αναφέρει: «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο».

Οι αγώνες του των μπαράζ δεν θα είναι διπλοί αλλά μονοί. Για κάθε ομάδα, δηλαδή, που θα παίξει στα μπαράζ των 2 ομίλων αντιστοιχούν 4 μονά ματς (δύο εντός και δύο εκτός έδρας κατόπιν κλήρωσης), κάτι που θα επισημοποιηθεί στη επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια