Κοινωνία

Καλλιάνος : Έρχεται ένα ιδιαίτερα άστατο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο

Οπως ενημέρωσε στον προσωπικό του λογαριασμό FB

Μπορεί να έχουμε εκλογές αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την επιστήμη που υπηρετούμε :

Ακούω και διαβάζω ότι οι βροχές σας κούρασαν, ότι αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει προηγούμενο και ότι ανυπομονείτε να έρθει το κλασσικό Ελληνικό καλοκαίρι.

Σας ενημερώνω :

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ

Τα 7 σημεία των επόμενων ημερών :

1. Έρχεται ένα ιδιαίτερα άστατο (σε ότι αφορά στον καιρό) Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Οι μπόρες, οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας. Κατά τόπους ενδέχεται να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

2. Δεν θα βρέξει μόνο στα ηπειρωτικά. Θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές, τόσο σε νησιά του Ιονίου, όσο και σε νησιά του Αιγαίου. Απλά, τα πιο έντονα φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως τις ηπειρωτικές περιοχές.

3. Στην Αττική θα βρέξει κατά διαστήματα κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή. Κατά τόπους, ειδικά το Σάββατο, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Οι δείκτες αστάθειας "μαρτυρούν" έντονα φαινόμενα το Σάββατο σε περιοχές της Αττικής.

4. Εννοείται πως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες μέσα στον Ιούνιο, δηλαδή να επικρατεί αυτού του είδους η αστάθεια. Άρα δεν είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει φέτος, έχει ξανασυμβεί, αλλά δεν το συναντάμε κάθε χρόνο.

5. Οι αγρότες, μέσα στο προσεχές Παρασκευο-ΣαββατοΚύριακο, σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα από το χαλάζι. Μακάρι να μη γίνει, είναι όμως πιθανό.

6. Μετά το πέρας της κακοκαιρίας των επόμενων 3 ημερών, φαίνεται ότι από τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει.

7. Οι ζέστες επομένως από την ερχόμενη Τρίτη και έπειτα θα αρχίσουν να σφίγγουν. Αυτό σημαίνει ότι από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ενδέχεται να σημειωθούν θερμοκρασίες που στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας να αγγίξουν ακόμα και τους 35-36°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια