Αθλητικά

Καλαμπόκης στο NStvLive:''Ανθρωποι από τα σπλάχνα του Πανιωνίου στις Ακαδημίες Μπάσκετ του Πανιωνίου''

Καλαμπόκης στο NStv:''Ανθρωποι από τα σπλάχνα του Πανιωνίου στις Ακαδημίες Μπάσκετ''

γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης

Αυτή η εκπομπή της «Πανιώνιας πορείας» ήταν αφιερωμένη στις υποδομές του τμήματος μπάσκετ ανδρών με καλεσμένους τον υπεύθυνο προπονητή και συντονιστή αυτών Κ. Γιάννη Καλαμπόκη μαζί με τον συνεργάτη του Κ. Θανάση Καμαριώτη , προπονητή του τμήματος παίδων και πανπαίδων . Και οι δύο αυτοί παλιοί αθλητές του Πανιωνίου μας γνωρίζουν βεβαιώς πολύ καλά το βάρος της φανέλας του Συλλόγου και πόσοι σπουδαίοι  παίκτες του μπάσκετ έχουν κάνει μεγάλη  καριέρα προερχόμενοι από τα παιδικοεφηβικά του  Συλλόγου.  

          Αρχικά ο Θανάσης ,έχοντας βιώσει ο ίδιος μαζί με σπουδαίους συμπαίκτες την ζύμωση –εξέλιξη του ταλέντου τους στα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Πανιωνίου την δεκαετία του 90 με την κατάκτηση Πανελλήνιων πρωταθλημάτων  , μας  ανέφερε πως από πέρσυ το καλοκαίρι  έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός στις ακαδημίες του Συλλόγου γαι να γίνει ΞΑΝΑ πραγματικότητα αυτή η παραγωγή άξιων αθλητών που  θα ενισχύουν εξελισσόμενοι  και την ανδρική ομάδα μπάσκετ του συλλόγου .

         Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Κ. Γιάννης  Καλαμπόκης  και μας εξήγησε ότι αυτό το νέο εγχείρημα ξεκίνησε από την νέα διοίκηση του ανδρικού μπάσκετ με πρόεδρο τον Κ. Ίωνα Βαρουξάκη που ήθελε να έχει η διοίκησή του την ευθύνη της συνέχειας-συνέπειας σε όλο το μπάσκετ του συλλόγου ούτως ώστε να υπάρχει ορατή και εφικτή η παραγωγή αθλητών επιπέδου από τα τμήματα των υποδομών που θα μπορούν μεγαλώνοντας με σωστή καθοδήγηση και επιμέλεια από τους προπονητές τους να μπορούν να επανδρώσουν και την ανδρική ομάδα.  Επιλογή αυτής της διοίκησης ήταν να έρθουν στο σύλλογο αρκετοί  παλιοί και καταξιωμένοι αθλητές του Πανιωνίου μας που εξελίχθηκαν από τα σπλάχνα του και μπορούν να μεταφέρουν στα νέα παιδιά αυτά που έχουν ζήσει και οι ίδιοι στο παρελθόν. Αυτοί οι συνεργάτες –προπονητές των υποδομών  είναι κατα σειρά οι εξής : o Θανάσης Καμαριώτης που αναφέραμε , ο Σωτήρης Καμάρας βοηθός του Γιάννη Καλαμπόκη στο εφηβικό τμήμα με πολλές εμπειρίες ως προπονητής όντας βοηθός του Ντούσαν Ιβκοβιτς στον ΠΑΟΚ , του Ασα Νίκολιτς με γνώσεις της «σερβικής σχολής»  μπάσκετ , ο «δικός μας» Τζον Μπρούγος ( Κυπελλούχος με τον Πανιώνιο)  βοηθός του Καμαριώτη στα παιδικά τμήματα , ο Σπύρος Παντελιάδης , από τα σπλάχνα του Πανιωνίου και πρωταθλητής  με αυτόν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων υπέυθυνος των ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ των αθλητών (σε παιδικο , εφηβικό αλλά και μικρότερων ηλικιων ) , η Κατερίνα Δελλή ( Πρωταθλήτρια Ελλάδος με την γυναικεία ομάδα  του Πανιωνίου μας πριν μερικά χρόνια ως η ΒΑΣΙΚΗ του play-maker ) που προπονεί με την ίδιο πάθος  και καρδιά  που είχε και σαν αθλήτρια τα αγόρια των 10 -11 ετών . Υπάρχουν ακόμη στο προπονητικό επιτελείο των ακαδημιών ο Κ Θάνος Σώρτσης , ο Κ Δημήτρης Ζάλος και ο Κ. Βασίλης Μπαλακάκης που  συμπληρώνουν μία ομάδα ανθρώπων  που έχουν και την γνώση και την θέληση να δουλέψουν  και να μεταδώσουν στα νέα παιδιά όλα αυτα που χρειάζονται για την εξέλιξη τους .

Μέσα από αυτή την συζήτηση με τους αρμόδιους προπονητές των ακαδημιών μπάσκετ ανδρών του Πανιωνίου ενημερωθήκαμε και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό των ομάδων στα τμήματα παίδων και εφήβων που είναι πολύ σημαντικό σημαντικό κομμάτι για την απόκτηση εμπειριών σε υψηλό επίπεδο για τους αθλητές .Υπάρχει έτοιμο το πλάνο για την συμμετοχή από φέτος σε τουρνουά του εξωτερικού( Ιταλίας)  για την ομάδα του Θάνου Καμαριώτη με συμμετοχή κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης . Κάτι αντίστοιχο έχει προγραμματιστεί και για την ομάδα των εφήβων σε τουρνουά στην Ελλάδα.

Από την δική μας μεριά  η ομάδα των δημοσιογράφων του διαδικτυακού καναλιού  NSTV.GR θα είμαστε κοντά σε αυτήν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και θα ενημερώνουμε τον κόσμο του Πανιωνίου για όλες τις δραστηριότητες των τμημάτων υποδομών στο μπάσκετ του Πανιωνίου μας .

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια