Κοινωνία

ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

από την Πόλη Ανάποδα

Η δημοτική αρχή συνεχίζει να αδιαφορεί για την εκπαίδευση

Η δημοτική αρχή, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ταλαιπωρεί ακόμη εκατοντάδες οικογένειες νηπίων/προνηπίων.

Αρχές Οκτωβρίου «κατόρθωσε» επιτέλους:

να ολοκληρώσει τη μεταφορά περίπου 80 παιδιών από τα άθλια χωρίσματα με νοβοπάν (ΕΠΑΛ) στις προκάτ αίθουσες που θα έπρεπε να είναι έτοιμες από την 1η Σεπτέμβρη.

να εγκρίνει, μέσω της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΣΕΠΕ), την αγορά κρεβατιών και παιχνιδιών στις σχεδόν άδειες αίθουσες των παραρτημάτων .

Πότε όμως θα λυθούν εξίσου σοβαρά ζητήματα που αφορούν :

- την κάλυψη των νηπιαγωγείων με παιδαγωγικό υλικό και αναλώσιμα

- την ολοκλήρωση υποδομών στα παραρτήματα νηπιαγωγείων; Είναι λογικό τα μικρά παιδιά να είναι εκτεθειμένα σε ήλιο και βροχή και να μην μπορούν να βγουν από τα προκάτ γιατί δεν υπάρχει στέγαστρο στην αυλή τους

- την καθημερινή μεταφορά των νηπίων/προνηπίων με σχολικά λεωφορεία από το σπίτι τους στα απομακρυσμένα παραρτήματα με ασφάλεια (συνοδούς) και ανθρώπινες συνθήκες

- τη στελέχωση των νηπιαγωγείων με σχολικούς τροχονόμους, σχολικές καθαρίστριες

Η δημοτική αρχή δεν ήθελε την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή. Αρχικά ήλπιζε στην κατάργηση του νόμου γιατί προτιμούσε να συνεχίσει τις πελατειακές σχέσεις (λιγοστές θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κουπόνια vouchers ) και να μη θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτικών νηπιαγωγείων της περιοχής. Γι΄ αυτούς τους λόγους άφησε να περάσουν 4 χρόνια χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα όσον αφορά την ενοικίαση/απαλλοτρίωση χώρων. Καθυστερημένα αποδέχτηκε πως έπρεπε να βρεθούν 15 νέες αίθουσες. Αρκέστηκε στην κρατική επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να φτιάξει καθυστερημένα 9 προκάτ αίθουσες, χωρίς γεωγραφική κατανομή, σε απόσταση ακόμη και 2 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια των μικρών παιδιών.

Δυστυχώς, η πολιτική της δημοτικής αρχής ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση. Η Ν.Κεραμέως όχι μόνο δεν υλοποιεί τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για 15 μαθητές ανά τμήμα αλλά αντίθετα προωθεί συγχωνεύσεις τμημάτων αρνούμενη να καλύψει χιλιάδες κενά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει. Το έδειξαν και το δείχνουν με τις διαρκείς κινητοποιήσεις τους και τη διεκδίκηση των αυτονόητων.

Η “Μια Πόλη Ανάποδα” στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα τους.

Αναμένουμε ακόμη τις προτάσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Παιδείας για σταθερές δομές που θα αντικαταστήσουν τις προκάτ αίθουσες.

Πρέπει να καταλάβει η δημοτική αρχή ότι εκείνες οι μέρες που μπορούσε να κοροϊδεύει γονείς και εκπαιδευτικούς έχουν οριστικά περάσει...

 

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια