Κοινωνία

Ιωάννα Γκελεστάθη : ''Η κυβερνητική στήριξη στους πολίτες συνεχίζεται ''

Η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Νέας Δημοκρατίας και Υποψήφια Βουλευτής Νοτίου Τομέα, Ιωάννα Γκελεστάθη, μιλάει στο Ελλάδα 24

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία τί είναι εκείνο για το οποίο είστε πιο υπερήφανη;

Εκείνο το οποίο με καθιστά πιο υπερήφανη τρία χρόνια μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία είναι πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις μας τηρούνται στο ακέραιο και μάλιστα ενώ μεσολάβησαν καταστάσεις όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση οι οποίες μας έβγαλαν εκτός προγραμματισμού. Κοιτάμε τους πολίτες στους οποίους απευθυνθήκαμε πριν τις εκλογές στα μάτια γιατί ό,τι τους υποσχεθήκαμε γίνεται πράξη. Δεν φοβόμαστε πως θα κυκλοφορήσει κάποιο βίντεο το οποίο θα μας γελοιοποιεί επισημαίνοντας ανακολουθία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει την αξιοπιστία στην πολιτική ζωή.

Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε το επόμενο διάστημα τους πολίτες προκειμένου να μείνουν όρθιοι εν μέσω των συνεχών ανατιμήσεων σε ενέργεια και αγαθά;

Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών εξακολουθεί να ροκανίζεται από τις εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Η κυβερνητική στήριξη στους πολίτες συνεχίζεται κινούμενη για το επόμενο διάστημα σε δύο άξονες. Αφενός καταβάλλεται προσπάθεια μετριασμού του αντίκτυπου των αυξήσεων στις τιμές επί παραδείγματι με την οριζόντια παρέμβαση στο ηλεκτρικό η οποία θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης για όλους ή με το fuel pass 2 το οποίο θα ανακουφίσει κατά τι τους οικονομικά ασθενέστερους. Αφετέρου δρομολογείται η οικονομική ενδυνάμωση των πολιτών με μόνιμα χαρακτηριστικά επί παραδείγματι μέσω της επικείμενης αύξησης των συντάξεων ή μέσω της επικείμενης κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στον δημόσιο τομέα.     

Ποιό είναι το σχόλιό σας σχετικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα με τελευταίο της δείγμα τον χάρτη ο οποίος απεικόνιζε την Κρήτη σαν τουρκική;

Ο χάρτης τον οποίο κράδαινε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και ο οποίος απεικόνιζε πολλά νησιά μεταξύ των οποίων ακόμη και την Κρήτη σαν τουρκικά ήταν το μέχρι στιγμής αποκορύφωμα της διαρκούς προκλητικότητας των γειτόνων. Οι κινήσεις αυτές έχουν ως συνέπεια - και αυτό είναι θετικό - να καθίσταται ολοένα πιο σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στους Νατοϊκούς συμμάχους μας πως η Τουρκία είναι αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα οι κινήσεις αυτές έχουν ως συνέπεια - και αυτό είναι αρνητικό - να εθίζεται η τουρκική κοινή γνώμη σε ρητορικές ακραίου αναθεωρητισμού. Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις αυτές καταδεικνύουν πόσο επιπόλαια λειτουργούν σε μείζονα θέματα ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία δεν υπερψήφισαν ούτε την δρομολόγηση εξοπλιστικών προγραμμάτων ούτε την σύναψη αμυντικών συμφωνιών που θωρακίζουν την χώρα έναντι των πάσης φύσεως απειλών.    

Σας προβληματίζει η επανεμφάνιση αναρχικών ομάδων το τελευταίο διάστημα;

Αναρχικές ομάδες έχουν πράγματι επανεμφανιστεί το τελευταίο διάστημα πραγματοποιώντας «παρεμβάσεις» στο όνομα του καταδικασθέντος Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης όπως πριν από αυτόν ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα αναγκαστεί να αποδεχθεί πως το οργανωμένο κράτος έχει πάψει να υποχωρεί. Η συντεταγμένη πολιτεία δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει απειλούμενη από την απεργία πείνας του ιδίου και την βία των συμπαραστατών συντρόφων του. Υπό αυτό το πρίσμα με προβληματίζει μεν η επανεμφάνιση αναρχικών ομάδων ωστόσο θεωρώ πως σύντομα θα αντιληφθούν δια παντός πως οι εποχές κατά τις οποίες κρατώντας την κοινωνία όμηρο εκβίαζαν τις αρχές και παρέκαμπταν τους νόμους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Κατά τα λοιπά είστε ικανοποιημένη από το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα;

Η σύγκριση του σημερινού επιπέδου ασφάλειας με το επίπεδο ασφάλειας το οποίο επικρατούσε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι χαώδης. Αφενός οι κατευθύνσεις προς τους αστυνομικούς οι οποίες τους επιτρέπουν να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να φοβούνται πως αν εμπλακούν θα μπλέξουν αφετέρου οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες επιτρέπουν στην δουλειά των αστυνομικών να πιάνει τόπο χάρη στην αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης σωρείας αδικημάτων έχουν μεταβάλει το τοπίο. Ωστόσο όσο υπάρχουν συνοικίες στα αστικά κέντρα με αυξημένη εγκληματικότητα και όσο υπάρχουν γκέτο παραβατικότητας σε περιοχές της επικράτειας κανείς μας δεν επαναπαύεται. Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να επιβληθεί ο νόμος και να επικρατήσει η τάξη παντού.

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια