Κοινωνία

Ημερίδα 'Σκέφτομαι Κοινωνικά, Δρω Επιχειρηματικά' από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ρεπορτάζ

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: «Σκέφτομαι κοινωνικά … δρω επιχειρηματικά».

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε και αναλύθηκε ο θεσμός και ο ρόλος των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ έγινε γενικότερη συζήτηση για μοντέλα επιχειρηματικότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο, για το ρόλο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, του κοινωνικού κεφαλαίου και των Start Ups.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, της Ακαδημαϊκής Κοινότητα και των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, που κάλυψε την εκδήλωση, μίλησε η Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, καθηγήτρια και Κοσμήτορας στη Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών στο Χαροκόπειο. «Το πανεπιστήμιο προσπαθεί να προβάλει ένα άλλο μοντέλο, διαφορετικό από το πανεπιστήμιο που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, προάγοντας τον πολιτισμό και την ακαδημαϊκή δημιουργία με σεβασμό στο χώρο, στη φύση και στον άνθρωπο».

Εκπροσωπώντας την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Αντίδοτο», ο Παντελής Φιλιππάτος σχολίασε τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά των ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π., τονίζοντας ότι αποτελούν κατά τη γνώμη του προσωρινές λύσεις επιχειρηματικής απασχόλησης και δύσκολα μπορούν να μετατραπούν σε βιοποριστικές πρωτοβουλίες.

 

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια