Δημοτικά

Η συνέλευση Οκτωβρίου της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης

Στη συνέλευση του Οκτώβρη συζητήθηκαν κυρίως τα εργασιακά όπως διαμορφώνονται μετά το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων και η αντιμετώπιση της φασιστικής έξαρσης.

Από τις απόψεις που αναπτύχθηκαν προέκυψε ότι είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ως εργαζόμενοι ότι  δεν είναι η κυβέρνηση ή  οι εκλογές που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά ο δικός μας επίμονος αγώνας.

Η ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ σέρνονται πίσω απ’ την κυβέρνηση και την εργοδοσία, δεν κινητοποιούν τους εργαζόμενους, όμως διάφορα κλαδικά και πρωτοβάθμια σωματεία βρίσκονται αυτή τη περίοδο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αποφασίσαμε η Εργατική μας Λέσχη να συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις  των πρωτοβάθμιων σωματείων, με πρώτη την προγραμματισμένη για την 1 Νοέμβρη απεργία που έχει προκηρυχθεί.  Με αφορμή και την απεργία αυτή αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης – συζήτησης τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη με καλεσμένους εισηγητές μέλη κάποιων από τα σωματεία αυτά.

Παράλληλα, καθώς συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, θα συμμετάσχουμε σε κινητοποίηση στην περιοχή μας την Κυριακή 4 Νοέμβρη.

Για το αντιφασιστικό, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στις διαδηλώσεις της 12 Οκτώβρη, επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από του ναζί και η πραγματοποίηση εκδήλωσης – συζήτησης τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη με εισηγητή έναν από τους συνηγόρους κατηγορίας της δίκης της Χρυσής Αυγής και έναν ακόμη εισηγητή που θα αναλύσει το ζήτημα. Σκοπός μας είναι η συζήτηση αυτή να προωθήσει την εκ νέου δραστηριοποίηση αντιφασιστικού συντονισμού στην περιοχή μας.

Σχετικό με το ζήτημα είναι το προσφυγικό πρόβλημα. Η πλήρης εγκατάλειψη από την πολιτεία των προσφύγων του Λαυρίου δημιουργεί μεγάλη ανάγκη στήριξής τους. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άλλη μια επίσκεψη στους καταυλισμούς τους σε συνεργασία με άλλες λέσχες – συλλογικότητες όπου, εκτός από τη διανομή υλικής βοήθειας, η χορωδία και η ομάδα παραδοσιακών χορών θα παρουσιάσει κάποιο μικρής διάρκειας πρόγραμμα. Η ημερομηνία θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τις άλλες συλλογικότητες και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Δεκέμβρη.

Στο πλαίσιο της απόφασης της προηγούμενης συνέλευσης, αποφασίστηκε η επίσκεψη στις φυλακές Αυλώνας στις 15 Δεκέμβρη με συμμετοχή κλιμακίου της χορωδίας και της ομάδας παραδοσιακών χορών.

Τέλος αποφασίστηκαν η πραγματοποίηση λαϊκού γλεντιού την Κυριακή 28 Οκτώβρη, αφιερώματος στον Πάνο Γαβαλά το Σάββατο 3 Νοέμβρη και προβολής ντοκιμαντέρ – συζήτηση  για την εκμετάλλευση από εμπόρους των ανθρώπων που συλλέγουν ανακυκλούμενα υλικά. Λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν εν καιρώ και θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση μετά από εισήγηση τριμελούς ομάδας που συγκροτήθηκε.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου

ergatikilesxi.gr

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια