Πολιτιστικά

Η « Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Ειρήνης» στο NStvlive

γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

Στην εκπομπή " Ταξιδεύοντας στον Κόσμο "  με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη του www.nstv.gr/nstvlive φιλοξενήθηκε: η  Κα Κυριακή Δράκου, Ειρηνίστρια, συγγραφέας, ποιήτρια, γυμνάστρια, δασκάλα χορού, ζωγράφος, εκπαιδεύτρια αξιών μέσω των τεχνών και εμψύχωσης. Με θέμα:  « Την Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Ειρήνης».

Η  Κα Κυριακή Δράκου μας είπε πρώτα ότι ''ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς και η Διεθνής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών συνδιοργανώνουν Την Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Ειρήνης με βασικούς οργανωτές την κ. Μπατάλια και εμένα.

Στης 17 Σεπτεμβρίου η ώρα 7μμ  στο Αμφιθέατρο Φρύνιχος και στης 18 Σεπτεμβρίου η ώρα 11πμ σας προσκαλούμε στους Δελφούς στο κέντρο της γης σε μια δράση με μια πανδαισία τεχνών και τίτλο «Αναβίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

Θα πραγματοποιήσουμε την Πολιτιστική Ολυμπιάδα της ειρήνης με τη γλώσσα της Ποίησης, του Χορού, του Θεάτρου, της Μουσικής, των τεχνών και του Πολιτισμού, να μεταλαμπαδεύσουμε το Φως του Πνεύματος, να υποστηρίξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της προώθησης των Ολυμπιακών Αξιών, της Ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας, της Ελληνικής παιδείας, υπογράφοντας ψήφισμα για την Παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης 21 Σεπτεμβρίου στους Δελφούς.''

Στην συνέχεια μας διάβασε  το ψήφισμα για την Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης (21-9-2022).

Τέλος μας ανέφερε συνοπτικά το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Ειρήνης.

Δείτε το βίντεο…

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια