Πολιτιστικά

Η Monique, είναι μια διεμφυλική γυναίκα, κάτοικος Νέα Σμύρνης, Αττικής

 

Η Monique, είναι μια διεμφυλική γυναίκα,κάτοικος Νέα Σμύρνης, Αττικής.

Αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού του Ασπροπύργου το έτος 2000.

Εργάστηκε στην ποντοπόροΝαυτιλία για πάνω από 20 έτη, περνώντας από όλες τις βαθμίδες ως αξιωματικός, φτάνοντας στο ανώτατο διοικητικό επίπεδο του πλοιάρχου Α' τάξης, όπου και εργάστηκε σε αυτό τον βαθμό με επιτυχία από το 2015 έως το 2020.

Με τη ποίηση άρχισε να ασχολείται το 1997, όμως, ενεργά μπήκε στο χώρο της λογοτεχνίας το 2019, όπου και εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "Λοίσθια", σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος.

Το ίδιο έτος έκανε την εμφάνισή της και στην ελληνική δισκογραφία, αφού συνεργάστηκε με την Ερασμία Μάνου (κόρη της Σοφίας Βόσσου) στην πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της Ερασμίας με τίτλο "Τι να σου μοιάσει", που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία MusicArtLabStudios.

Η ίδια υπογράφει τους στίχους σε εννιά από τα δέκα τραγούδια του δίσκου.

Το τραγούδι "Γαλήνιος Χορός" το οποίο και οπτικοποιήθηκε, με τη συμμετοχή και της ιδίας στα γυρίσματα του κλιπ, προκάλεσε ποικίλα θετικά σχόλια και θεωρείται σήμερα ως ο ύμνος της LGBTQI+ κοινότητας, αφού είναι και το πρώτο τραγούδι στην ελληνική δισκογραφία που θίγει ανοιχτά το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας αλλά και της διαφορετικότητας σε όλες της, τις προεκτάσεις.

Δείγμα της γραφής της, μπορεί κανείς να βρει και στην προσωπική της επαγγελματική σελίδα στο Facebook: Monique - MyPoeticSoul

Επίσης συμμετέχει σε ένα νέο projectκαλλιτεχνών που φέρουν ο καθένας τους μια διαφορετικότητα. Τη πλατφόρμα αυτή μπορείτε να επισκεφθείτε στην ηλεκτρονική σελίδα: www.humancast.org

Για παραγγελίεςτου βιβλίου, επικοινωνήστε:

e-mail: moniquekalogeiton@gmail.com

FB professionalpage: Monique - MyPoeticSoul

 

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια