Κοινωνία

Η 'Μια Πόλη Ανάποδα' συμμετέχει στη σημερινή διαμαρτυρία γονέων και εκπαιδευτικών της Νέας Σμύρνης

Ανακοίνωση

Σήμερα, Πέμπτη 16/09, στις 7μμ θα είμαστε μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης για να διεκδικήσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ!

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση

στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Μετά από 4 χρόνια πολιτικής ανευθυνότητας και εγκληματικής αδιαφορίας

Χωρίσματα με νοβοπάν αντί για αίθουσες!

Η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης ήταν και είναι εχθρική στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Δήμο μας. Γνώριζε από τις αρχές του 2018 ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή της, αλλά μέχρι πέρσι ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας έλπιζαν… στην κατάργηση του νόμου. Πέρσι, ο Δήμος Νέας Σμύρνης αφού έμεινε… στον πάτο του βαρελιού (και πήρε ένα χρόνο παράταση) αναγκάστηκε να ξεκινήσει με βαριά καρδιά, με προχειρότητα και ανευθυνότητα.

ΔΕΝ έψαξε εγκαίρως για λύσεις ενοικίασης/απαλλοτρίωσης χώρων για τα νήπια/προνήπια. Γιατί, ο Δήμος Νέας Σμύρνης θεωρεί «πεταμένα» τα λεφτά για την εκπαίδευση.

Πήρε, λοιπόν, έγκριση για 9 ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες και 777.280,32€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η έγκριση έχει δοθεί από τις 02-06-2020. Όμως, το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021. Γιατί, ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει επίσημη άποψη, ότι «δεν χρειάζονται και πολλά πολλά νέα κτίρια», γιατί… «θα σταματήσουν να γεννάνε»! Περίμενε, λοιπόν, μέχρι την τελευταία στιγμή. Εξάλλου… ιδιωτικά νηπιαγωγεία υπάρχουν!!!

Από τη μεριά του Αντιδημάρχου Παιδείας καλλιεργήθηκε συστηματικά εφησυχασμός ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ακόμη και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, 30/08/21, ο κος Συρίγος σε σχετική ερώτηση της "ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ" δεσμεύτηκε πως με το ξεκίνημα της χρονιάς στις 13 Σεπτέμβρη, όλα θα είναι έτοιμα, όλα τα νήπια και προνήπια της Νέας Σμύρνης θα έχουν σχολική στέγη.

Αυτό εννοούσε: Ημιτελείς χώρους, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, χωρίς υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς διαμόρφωση αυλής, χωρίς χώρο παιχνιδιού. Αυτά είδαν τα παιδιά των νηπιαγωγείων, πολλά από τα οποία πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο. Έκπληκτοι και αγανακτισμένοι οι γονείς είδαν …χωρίσματα με νοβοπάν αντί για αίθουσες και αυλές μισοτελειωμένες, αίθουσες χωρίς εξοπλισμό, χωρίς καθαρίστριες.

Και, όπως ήταν φυσικό, πήγαν να διαμαρτυρηθούν.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους να καλούν την αστυνομία στο Δημαρχείο για να τους προστατέψει από τους γονείς που διαμαρτύρονται.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για το Δήμο που έφτασε στις 13 Σεπτέμβρη να μην έχει λύσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης των νηπίων/προνηπίων.

Ένα είναι σίγουρο: τα παιδιά μας αξίζουν κάτι καλύτερο!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των γονέων και των εκπαιδευτικών.

 Να τελειώσει ΤΩΡΑ το αίσχος των «χωρισμάτων» της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ. Να ολοκληρωθούν με ταχύτατους ρυθμούς και με ασφάλεια όλες οι εργασίες που εκκρεμούν. Να εξοπλιστούν ΑΜΕΣΑ με όλα τα απαραίτητα οι νέες αίθουσες.

 Να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μικρών μαθητών, με ασφάλεια, σε σχολικά λεωφορεία τόσο από το 11ο όσο και από το 3ο Νηπιαγωγείο προς τα παραρτήματά τους. Αν δεν τα εγκρίνει η Περιφέρεια να τα πληρώσει ο Δήμος.

 Να προσδιοριστούν ΑΜΕΣΑ οι χώροι για τις μόνιμες και σταθερές δομές που θα έχουν σωστή γεωγραφική κατανομή και θα αντικαταστήσουν τις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες.

Δηλώνουμε ότι το επόμενο διάστημα θα παλέψουμε στην πρώτη γραμμή μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή και εκπαίδευση στη Νέα Σμύρνη να εφαρμοστεί και να αποκτήσει αξιοπρεπείς κτιριακές δομές.

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια