Κοινωνία

Η Μια Πόλη Ανάποδα στηρίζει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαθητών-γονέων-εκπαιδευτικών

Έξωση στα σχολεία της Εστίας, έξωση και στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης!
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και πάλι…πρωτοπόρος στην αδιαφορία για το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του!
Δεν ήταν αρκετό το πανελλήνιο ρεζίλι των αιθουσών με χωρίσματα νοβοπάν που στέγασαν για ένα διάστημα τα προνήπια! Ότι η υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης έγινε σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ. Ότι ακόμα και σήμερα, μικρά παιδιά είναι αναγκασμένα να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, αφού το παράρτημα του νηπιαγωγείου τους βρίσκεται 1 ή και 2 χιλιόμετρα μακριά από τη γειτονιά τους!
Δεν είναι αρκετό το ότι δεν προχωρά τίποτα σε αυτό το Δήμο για να αναζητηθούν σταθερές δομές για τα νήπια –προνήπια, και ακούμε μόνο λόγια.

Σήμερα, κινδυνεύει με έξωση μια σταθερή δομή νηπιαγωγείου!


Η αδιαφορία, η αναβλητικότητα, ο εφησυχασμός και η κωλυσιεργία του Δήμου, έδωσε ξανά τη δυνατότητα στους ιδιώτες που διεκδικούν ένα τμήμα του οικοπέδου του 6ου Νηπιαγωγείου, να ζητούν έξωση και κατεδάφιση του κτιρίου! Ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό ήδη από το 2013, δέκα χρόνια δεν ήταν φαίνεται αρκετά για να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι ότι πρέπει να λυθεί.


Είναι πραγματικά εξοργιστικό. Σε μια πόλη με τόσο έντονο κτιριακό πρόβλημα-ιδιαίτερα για τα νηπιαγωγεία-να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ένα από τα υπάρχοντα κτίρια εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμόδιων.


Και είναι ακόμα πιο εξοργιστικό, όταν αυτό έρχεται μαζί με την αντίστοιχη περίπτωση των σχολείων της Εστίας (7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης), όπου και πάλι, η αδιαφορία και ο εφησυχασμός έχουν φτάσει την κατάσταση στα άκρα. Τα σχολεία της Εστίας να απειλούνται με έξωση και οι 500 μαθητές τους με διαμοιρασμό σε άλλα σχολεία, θύματα της χρόνιας δικαστικής διαμάχης του Δήμου και της Εστίας.


Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Ως εδώ με την αδιαφορία του Δήμου! Ή μήπως δεν είναι αδιαφορία: Μήπως απλώς ακολουθεί πιστά την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που καταδικάζει κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα σε χωρίς τέλος λιτότητα ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς; Μήπως ο Δήμος-Επιχείρηση περιμένει να βγάλει κέρδος για να το αντιμετωπίσει;


Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, απαιτώντας από τους ανεύθυνους του Δήμου ΡΙΖΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!


Η Μια Πόλη Ανάποδα στηρίζει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαθητών-γονέων-εκπαιδευτικών:

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου


Στις 9 πμ έξω από τα σχολεία της Εστίας (25ης Μαρτίου 3, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης)


Στις 5 μμ έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης (Παρασκευοπούλου 54) για να αποτραπεί η έξωση


Και για να μην ξεχνιόμαστε η "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ" από καιρό παρακολουθεί τις εξελίξεις για την έξωση του νηπιαγωγείου

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια