Κοινωνία

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ στην εκδήλωση του Δήμου Νέας Σμύρνης για το προσφυγικό

Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «SPUR» με θέμα: «Κοινωνικά και Πολιτικά Εθνικά και Υπερεθνικά θέματα. Είναι συμβατά με την Ενωμένη Ευρώπη;», κατά την οποία συζητήθηκαν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές στρατηγικές που συνδέονται άμεσα και επηρεάζουν την δημοκρατία στην Ε.Ε., συμμετείχε ως ομιλήτρια η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, αναλύοντας τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

 

Η κυρία Βόζεμπεργκ στην ομιλία της επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της αναλογικής μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και στην έλλειψη αλληλεγγύης, που επιδεικνύουν ορισμένα κράτη μέλη στον τομέα αυτό - χωρίς να σέβονται τις ευρωπαϊκές αποφάσεις - με αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια.

 

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, η χώρα μας έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα του ασύλου, δεδομένου ότι το σύστημα ασύλου μας έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, καθώς περίπου το 99% των προσφύγων ζητούν πλέον άσυλο στην Ελλάδα.  

 

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα 70.000.000 ευρώ που έχουν καταβληθεί στη χώρα μας, ως προχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό, παραμένουν εντελώς αναξιοποίητα, καθώς καμία δαπάνη προς πληρωμή δεν έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Τ.Α.Ε.) της Ε.Ε.

   

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια