Κοινωνία

Η διπροσωπία σύνηθες φαινόμενο των καιρών μας

  Άρθρο της Μαρίας Κλ. Χατζηνικολάου

Αυτός ο άνθρωπος έχει δύο πρόσωπα....Κοίτα να δεις πως αυτός μεταμορφώνεται....Αλλάζει την συμπεριφορά του καθημερινά και προσποιείται...

Ο διπρόσωπος! Μας έκανε το φίλο και από πίσω μας έσκαβε το λάκκο...

Οι διπρόσωποι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν γεμίσει την ελληνική κοινωνία, όπου κοιτάξεις...

Στους επαγγελματικούς χώρους , σε κοινωνικές συναναστροφές , μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης ακόμα και στα μέλη της οικογένειας....

Συμφωνα με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και τα βιβλία , ο διπρόσωπος χαρακτηρίζεται από χαμηλό δείκτη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

Γι ΄αυτό καταφεύγει στη διπροσωπεία και στις μεταμορφώσεις του, που γι ΄αυτόν λειτουργούν ως μηχανισμός άμυνας, που κάποιες φορές είναι ασυνείδητοι, αλλά και κάποιες φορές συνειδητοί!

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σταθεροί και συνεπώς δεν μπορεί να είναι αξιόπιστοι και φερέγγυοι διότι άλλα λένε τη μια στιγμή και άλλα την άλλη.
Φορούν προσωπεία τα οποία τους επιτρέπουν να γίνονται αρεστοί ανάλογα με όσα η κοινωνία η το γενικό σύνολο επιζητά, έτσι ώστε να μην χάνουν τα οφέλη που τους τάζουν!

Είναι λυπηρό όταν αναλογίζεται κανείς πόσες υποθέσεις θα είχαν διευθετηθεί και διελευκανθεί αν είχε βγεί από τη μέση ένας διπρόσωπος άνθρωπος!

Οι διπρόσωποι είναι πάντα τοξικοί και δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στη ζωή μας, γιατί ρουφάνε όλη την ενέργεια και τη χαρά και προκαλούν βαθιές πληγές...

Οπωσδήποτε κάθε μορφωμένος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ίδιος σε όλα τα πλαίσια και σε κάθε χρονικό διάστημα, οφείλει όμως να βαδίζει μαζί με τους στόχους και τις αξίες της Ευρωπαικής Ένωσης (όπως η προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας, καθώς και ο σεβασμός των θεμελιωδων δικαιωμάτων και ελευθεριών).

 

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια