Κοινωνία

''Η αριθμητική του ΣΥΡΙΖΑ μηδενίζεται'' της Ζωής Ράπτη, Γραμματέα Σχέσεων-Κοινωνίας Κόμματος Νέας Δημοκρατίας

                                                                        Η αριθμητική του ΣΥΡΙΖΑ μηδενίζεται

Της Ζωής Ράπτη Δικηγόρου, LLM*

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, είπε με στόμφο και κομπασμό (σύνηθες χαρακτηριστικό των επηρμένων αδαών) ότι μπήκαμε στο νέο έτος δίχως να προβλεφθεί επιβάρυνση για τους πολίτες «ούτε ένα ευρώ σε νέα μέτρα». Είτε η επαφή που διατηρεί με την απλή αριθμητική και την πραγματικότητα είναι προβληματική είτε εξαπατά σκόπιμα όλους τους συνομιλητές του. Ακόμα και όσους νομίζουν ότι είναι… σύντροφοί του.

Η πικρή αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, και, δυστυχώς για το λαό μας, θα γίνει συντομότατα αντιληπτή. Θα την αισθανθούν άπαντες στα εισοδήματά τους που θα μειωθούν περαιτέρω και στις απαιτήσεις του κράτους από εκείνους, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται και στην περίοδο της πρώτης αλλά και της δεύτερης φοράς που ανέλαβε η Αριστερά τα ηνία της χώρας.

Επειδή η πλήρης παράθεση των επιβαρύνσεων θα απαιτούσε πολλές σελίδες, αναφέρω ενδεικτικά μερικές από τις κορυφές του αντιαναπτυξιακού και φορομπηχτικού παγόβουνου, πάνω στο οποίο μας ρίχνουν ο κ. Τσίπρας και η ιδεοληπτική ομήγυρής του.

Άρχισαν κιόλας από την 1η του χρόνου, με βάση τον Προϋπολογισμό που μόλις ψήφισαν, να εφαρμόζονται νέα μέτρα 1,9 δις ευρώ, που πλήττουν όλους τους πολίτες.

Όπως ήδη έχει επισημανθεί, το 2018: «150.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δουν περικοπές στις αποδοχές τους. 2.000.000 Έλληνες θα χάσουν την έκπτωση φόρου από τις ιατρικές δαπάνες. 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν την έκπτωση φόρου που είχαν λόγω της παρακράτησης του φόρου στην πηγή, πριν καν γίνει αυτός γίνει εισόδημα. Περικόπτονται τα οικογενειακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ενώ θα μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη και οι παροχές ασθένειας».

Η επίθεση στις τσέπες των Ελλήνων δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα παυθεί από τον ελληνικό λαό αλλά θα αφήσει πίσω της έντονο το στίγμα της ανικανότητας και των ολέθριων χειρισμών της, σε όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένς ψήφισαν, για το 2019 και το 2020, μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Αυτά αφορούν σε περικοπές συντάξεων αλλά και μείωση του αφορολογήτου. Αν αθροίσει κάποιος τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταλήξει στο εξής: εκείνοι που υπόσχονταν κατάργηση ΕΝΦΙΑ και κατάργηση των Μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο επέβαλαν 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ένα μόνο πράγμα μπορεί να εγγυηθεί στους φορολογούμενους: το 2018 δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια κακή εξέλιξη του 2017.

* Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Ν.Δ.

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια