Εκλογικά

H θέση της ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης για τα συμβάντα στο 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη θλίψη παρακολουθήσαμε τα όσα διενήχθησαν κατά τη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, γεγονότα τα οποία δεν συνάδουν με τις αξίες και την ιστορία της παράταξης μας, από το 1974 έως σήμερα, και τα οποία την κατέστησαν βορά σε αντίπαλους πολιτικούς χυδαιολόγους.  Ως ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης, συμμετέχοντας στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες, γίναμε μάρτυρες αδιαφανών και αντιδημοκρατικών πρακτικών.
Δεν είχαμε και δεν έχουμε πολιτικές “πλάτες” και μένουμε πάγια αντιτιθέμενοι σε ατομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. Η άρνησή μας να υποκύψουμε σε πιέσεις να ταχθούμε υπέρ οποιουδήποτε και να ενταχθούμε σε υποδειχθείσες “γραμμές” είχε ως αποτέλεσμα να γίνουμε αποδέκτες λάσπης, λοιδορίας και απειλών, και να βιώσουμε απομόνωση και αποκλεισμό. Αποκορύφωμα όλων αυτών των πρακτικών αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, ο Εύοσμος, με τραγική και λυπηρή απότοκο συνέπεια τη μη συμμετοχή αντιπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο επερχόμενο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Παρόμοια, όμως, φαινόμενα έλαβαν χώρα και κατά τις εσωκομματικές εκλογές των Τοπικών Οργανώσεων και των ΝΟ.Δ.Ε..
Επιπλέον, όλες αυτές οι διαδικασίες αμαυρώθηκαν από εσφαλμένες επιλογές, συμμετέχοντες “ωσεί παρόντες” και ηχηρές απουσίες. Παρά ταύτα, δεν είμαστε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες σε πρόσωπα ή “μηχανισμούς”. Δεν είμαστε εδώ για να κατονομάσουμε τους ηθικούς αυτουργούς. Δεν είμαστε, όμως, εδώ ούτε για να δούμε την ΟΝΝΕΔ να καταπίπτει, να ευτελίζεται ή να διαλύεται, και, παράλληλα, να απαξιώνονται οι ιδέες της, η προσφορά της και κάθε προσπάθεια που με κόπο, αλλά και μεράκι, έχει καταβληθεί. Σκοπός του Δελτίου Τύπου μας, εξ αφορμής των γεγονότων, είναι να κοινοποιήσουμε την παρουσία μας στην προσπάθεια άμεσης – οι καιροί ου μενετοί – εξυγίανσης, τόσο της ΟΝΝΕΔ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας, και να επικροτήσουμε την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προς αυτήν την κατεύθυνση. “Μια σύγχρονη πολιτική νεολαία, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα”, όπως και ένας σύγχρονος πολιτικός τρόπος σκέψης. Ο εκσυγχρονισμός αυτός μπορεί να επέλθει μέσω της πλήρους αξιοποίησης των ανθρωπίνων πόρων μας. Η ΟΝΝΕΔ είναι μία παράταξη με πληθώρα μορφωμένων, άξιων και ικανών νέων ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση όχι μόνο της ιδίας και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της πατρίδας μας. Δεν δίδονται, όμως, σε όλους ίσες ευκαιρίες ανάδειξης των δυνατοτήτων τους και της προσφοράς τους και αυτό αποτελεί τρομακτικό μείον για την ιστορική μας παράταξη. 
Είμαστε, λοιπόν, εδώ για να δηλώσουμε το “παρών” σε ό,τι νέο, σύγχρονο, ανανεωτικό πρόκειται να αναγεννηθεί από τις στάχτες του παλαιού. Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε για τις αρχές και τις αξίες του πολιτικού μας πατέρα, του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Περιποιεί τιμή για εμάς το να ανήκουμε στην μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση νέων της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε με ενθουσιασμό και έχουμε ως όραμά μας τη σωτηρία της χώρας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, αμέτοχοι σε εσωκομματικές έριδες, με όπλο μας τον ορθό πολιτικό λόγο, έχουμε ως κύριους γνώμονες δράσης μας την διαφάνεια και τη δημοκρατία. Με καθαρή συνείδηση, ανιδιοτελείς, ενίοτε ρομαντικοί, αγωνιζόμαστε πάντα και παντού για την προάσπιση του συμφέροντος της παράταξής και της πατρίδας μας.
 Είμαστε το υγιές κύτταρο του οργανισμού που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία. Είμαστε το κύμα αλλαγής, οι πολέμιοι των παθογενειών του παρελθόντος, οι αδιάφθοροι της γενιάς μας. Είμαστε η ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια