Πολιτιστικά

H Ενωση Ποντίων Νέας Σμύρνης ''Η Μαύρη Θάλασσα'' στηρίζει τον Υπερμαραθωνοδρόμο Γ.Ζαχαριάδη

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας «Εύξεινος Λόγος»* διοργάνωσε αγωνιστική αθλητική δράση για τη στήριξη του αιτήματος της απελευθέρωσης του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί από τις Τουρκικές φυλακές στις οποίες παραμένει από τον περασμένο Απρίλιο. Στην αθλητική αυτή δράση συμμετέχει ο Πόντιος υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης ο οποίος διένυσε στις 29 και 30 Σεπτέμβρη τα 250 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Καλλιμάρμαρο από το Λεωνίδαιον στη Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη και στηρίζοντας το αίτημα της απελευθέρωσης του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί. 

Μιλώντας στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr , ο Γιώργος Ζαχαριάδης δήλωσε πως θέλησε να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, μαζί με αθλητές από όλο τον κόσμο, για να γίνει ευρέως γνωστό το αίτημα απελευθέρωσης του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί ο οποίος «κρατείται στη φυλακή για τις ιδέες του για την ελευθερία και κυρίως για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων».

Ο Χρόνης Αμανατίδης, μέλος της Επιτροπής «Εύξεινος Λόγος», μίλησε για το Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί, τονίζοντας πως αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό ήταν που τον οδήγησε στη φυλακή και πως η φωνή όσον βρίσκονται έξω από την Τουρκία και μπορεί να ακουστεί, θα ακουστεί μεταφέροντας το αίτημα της αποφυλάκισής του.

Τέλος, η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης – Δάφνης – Αγίου Δημητρίου «η Μαύρη Θάλασσα» Ράνια Χρυσοχοΐδου τόνισε πως χρέος όλων των Ποντιακών συλλόγων δεν είναι μόνο ο πολιτισμός αλλά και ο αγώνας για σημαντικά ζητήματα όπως η περίπτωση αυτή του συμπατριώτη τους Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί, τον οποίο θα στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν.

 

*Η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας «Εύξεινος Λόγος» είναι ένα συντονιστικό όργανο με σκοπό την ενημέρωση και τη διάδοση του αγώνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την αναγνώριση της Γενοκτονίας που τελέστηκε το διάστημα 1908 – 1923 στην Τουρκία.

Share this Post:

Συντάκτης Δήμητρα Σέκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια