Κοινωνία

Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς και σακχάρου προσέφερε το Φιλανθρωπικό Σωματείο ''Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη'' !!!

Το Δελτίο τύπου του Σωματείου

ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις καρδιάς & σακχάρου πραγματοποιήθηκαν στα μέλη του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου ως κοινωνική δράση του Φιλανθρωπικού Σωματείου ''Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη'' !!!

 Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις καρδιάς & σακχάρου στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από την Γενική Κλινική Καλλιθέας ΙΑΣΙΟ θεραπευτήριο, ως κοινωνική δράση του Φιλανθρωπικού Σωματείου ''Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη'' !!! Η δράση αυτή έγινε κατόπιν συντονισμού ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να δημιουργηθεί μια λίστα 50 γονιών που θα εξυπηρετηθεί στην συγκεκριμένη δράση με ραντεβού! Η ιδέα αυτή ήταν του ιδρυτή και Πρόεδρου του Φιλανθρωπικού Σωματείου ''Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη'' και Δημοτικού Συμβουλού Δημήτρη Πανταζή, όμως πέραν της αξιόλογης συμμετοχής και συνεργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΔΕΝ θα γινόταν πραγματικότητα ΔΙΧΩΣ την έγκριση της ίδιας της Διοίκησης της Γενικής Κλινικής Καλλιθέας ΙΑΣΙΟ θεραπευτήριο!

Ευχαριστούμε επίσης την δημοσιογραφική κάλυψη του www.nstv.gr ! Η κυρία Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή, γνωστή για την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει στην ενίσχυση των Δομών Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικά Αδυνάτων στα Νότια Προάστια με ΔΩΡΕΑ αρχικά στον Σύλλογο "Φλόγα" Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια τηλεοράσεων για τους εννέα νέους ξενώνες που θα μένουν τα παιδιά που έχουν κάνει μεταμόσχευση, μαζί με 100 καρέκλες για την αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου και επίσης και εξοπλισμό κουζίνας στην Εκκλησία των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μοσχάτο. Τέλος ως προς ενημέρωση για μελλοντικές μας κοινές δράσεις, οι ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ καρδίας και ζαχάρου θα επαναληφθούν εντός του 2017 και σε άλλους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε σχολεία της Νέας Σμύρνης, όχι μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και στην Δευτεροβάθμια, καθώς και σε συγκεκριμένους τοπικούς Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΘΟΥΣΗ

 

ακολουθεί ρεπορτάζ του www.nstv.gr 

Γράφει η Δήμητρα Σέκη,

Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς, σακχάρου και πίεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016,  από το Ιάσιο Θεραπευτήριο - Γενική Κλινική Καλλιθέας, στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης, ως κοινωνική δράση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη», με συντονιστή το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τη δημοσιογραφική κάλυψη του διαδικτυακού media οργανισμού της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr.

Ο Δημήτρης Πανταζής, Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη», Δημοτικός Σύμβουλος και Ιδιοκτήτης - Εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή της Νέας Σμύρνης», ευχαρίστησε το Ιάσιο Θεραπευτήριο που υποστήριξε την κοινωνική πρωτοβουλία του Σωματείου του. «Εμείς εντοπίζουμε τους Συλλόγους που έχουν τη “χ” ανάγκη, την καταγράφουμε και βρίσκουμε το Φορέα που θα τη φέρει εις πέρας». Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στην κοινωνική αυτή δράση που ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη, καθώς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  δημοτικού είχε καταγράψει μια λίστα 50 γονέων που θα εξυπηρετούνταν με ραντεβού.

Ο Παντελής Βιτωράτος, Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη», δήλωσε ότι «συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά το 2017. Έχουμε προγραμματίσει –πάντα με τη συνεργασία του Ιάσιου- δράσεις και σε άλλους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όχι μόνο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και της δευτεροβάθμιας». «Δεν θα αρκεστούμε μόνο εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Βιτωράτος, τονίζοντας ότι θα συνεργαστούν και με τοπικούς Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους.

Η Τιτή Ντολαπτσή, Ιδιοκτήτρια του Ιάσιου Θεραπευτηρίου - Γενικής Κλινικής Καλλιθέας, δήλωσε ότι «σήμερα ήρθαμε εδώ, μετά από πρόσκληση του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη”, να ενημερώσουμε για κάποια καρδιολογικά θέματα και για το σακχαρώδη διαβήτη». «Παρέχουμε κάποιες εξετάσεις στους δημότες της Νέας Σμύρνης. Η δράση μας αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλους δήμους», πρόσθεσε η κ. Ντολαπτσή.

Η Ειρήνη Μπούκουρα, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης, συμφώνησε στο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βελτιώνουν το επίπεδο παιδείας, πέρα από την άμεση εκπαίδευση. Ευχαρίστησε το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη» και το Ιάσιο Θεραπευτήριο Καλλιθέας, τονίζοντας ότι «η πρόληψη σώζει ζωές» και πως είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες εξετάσεις, ειδικά στα δημόσια σχολεία.

Share this Post:

Συντάκτης Δήμητρα Σέκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια