Κοινωνία

Γιόρτασαν τον Αγιο Στυλιανό στο ΠΕΝ Καλλιθέας

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο τίμησε τον Άγιο Στυλιανό, προστάτη των παιδιών, στον οποίο είναι αφιερωμένο το ναΐδριο που βρίσκεται στο χώρο του, με διήμερο εορτασμό. Το «Μικρό Πανηγυράκι του Αγίου Στυλιανού» ήταν ανοιχτό για όλους με bazaar και δράσεις για τα παιδιά: εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, ομαδικά παιχνίδια, ενώ πραγματοποιήθηκε και δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο.

Η Ηρώ Ζερβάκη, πρόεδρος του Π.Ε.Ν., έκανε μία σύντομη παρουσίαση του νηπιοτροφείου στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr. Οι κάτοικοι της Καλλιθέας έχουν αποδεχτεί και αγκαλιάσει το Π.Ε.Ν., βοηθώντας με διαφορετικούς τρόπους, δωρίζοντας ρούχα, έπιπλα, παιχνίδια, χρήματα ή με επισκέψεις στα παιδιά. Τόνισε πως οι γιορτές γίνονται όχι μόνο για την ενίσχυση του Π.Ε.Ν. αλλά και γιατί έτσι είναι ανοιχτό στην κοινωνία γιατί «δεν θέλουμε να είμαστε ένα περιχαρακωμένο πράγμα με παιδιά μέσα», ενώ με την κρίση φαίνεται πως υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που φαίνεται πως δίνουν όχι από το περίσσευμά τους αλλά από το υστέρημά τους.

Η Σοφία Κωνσταντινίδου, εθελόντρια στο Π.Ε.Ν., εξήγησε πως έμαθε για το Π.Ε.Ν. μέσα από παρουσίαση του www.nstv.gr/nstvlive και όσα έμαθε την άγγιξαν και για αυτό θέλησε να βοηθήσει συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του διημέρου και τόνισε: «πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μας».

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο είναι ίδρυμα προστασίας ανηλίκων προσχολικής αγωγής και παιδικός σταθμός και φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας 2,5 έως 5,5 ετών από όλη την Ελλάδα. Βρίσκεται στην Καλλιθέα, Φιλαρέτου και Κρέμου 128.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9521728 - 210 9560735, E-mail: info@pen-kallithea.gr 

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια