Πολιτιστικά

Γιατζίδης : ''Ευχαριστώντας θερμά… για την εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από το 4ο Λύκειο Ν.Σμύρνης''

Δελτίο Τύπου

Ευχαριστώντας θερμά…

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ»

.

Θα ήταν αμέλεια να μην αναφερθώ στο τι εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων σε μια άκρως φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα στις 11 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα Ιμβρίων από το 4ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Οι καθηγητές και τα παιδιά υποδέχονταν χαμογελαστοί τους προσκεκλημένους και αφού γέμισε η αίθουσα ξεκίνησε ένα μικρό «πολιτιστικό θαύμα».  Μουσική και μουσικοί έντυσαν τα κείμενα/αποσπάσματα/μαρτυρίες- αριστοτεχνικά μπλεγμένα σαν τα κεντήματα της εποχής εκείνης, εναλλαγή πεζού και μουσικού λόγου με φόντο έργα ζωγραφικής άλλα με έντονα χρώματα αλλά και άλλα ασπρόμαυρα που μαρτυρούσαν το μαύρο της καταστροφής. Παιδιά και παρευρισκόμενοι, όλοι μαζί απολάμβαναν τα δρώμενα και σιγοτραγουδούσαν σκοπούς που παρέπεμπαν σε εκείνη την εποχή.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση, τα θερμά λόγια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα. Ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας που πάντρευε, την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία με τις  πνευματικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές ανησυχίες των μαθητών.

Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, η συντονισμένη προσπάθεια των μαθητών και καθηγητών που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν  «αγκαλιάζοντας» το εγχείρημα και  προσφέροντας από τον χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία και… την ψυχή  τους. 

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση, ευχαριστώ θερμά τους μαθητές, ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές: κ. Ελένη Στεφανοπούλου και Γιώργο Νιάρχο που συντόνισαν και επιμελήθηκαν την εκδήλωση, ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή κ. Γιώργο Νικολάου που έχει στο δυναμικό της σχολικής του μονάδας τέτοιας ποιότητας μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τους ανθρώπους αυτούς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς και να ομολογήσω ότι κρατάνε την ελπίδα ζωντανή.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ειλικρινά μας συγκίνησαν όλους!

 

Ο Αντιδήμαρχος

 Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης

Γιατζίδης Παναγιώτης

 

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια