Εκλογικά

Για τις δημοτικές εκλογές στην Νέα Σμύρνη

γράφει ο Γιώργος Αφεντουλίδης

Για τις δημοτικές εκλογές στην Νέα Σμύρνη

Σε λίγες μέρες έχει δημοτικές εκλογές και η κουβέντα γύρω από τα θέματα λειτουργίας της πόλης έχει ανάψει.

Δε θα σας ζαλίσω με προγράμματα οράματα και έργα μεγάλα και αναγκαία για την πόλη, θα αναφερθώ σε ποιο απλά πράματα. Πράματα που είναι γνωστά σε όλους όσους παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα.

  • Φαντάζομαι λοιπόν πως γνωρίζουμε όλοι μας ότι, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ. Ξέρουμε πώς και τις κάλτσες που φοράνε κάθε μέρα δήμαρχοι αντιδήμαρχοι και λοιποί αιρετοί αξιωματούχοι τις διαλέγει ο γερμανός επίτροπος.
  • Φαντάζομαι πως όλοι μας γνωρίζουμε πως ο δήμος Νέας Σμύρνης είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία (ν. Κλεισθένης) που διαχειρίζεται κάθε χρόνο έναν προϋπολογισμό γύρω στα 45 εκατομμύρια. Το που πηγαίνει και το τελευταίο γρόσι καταλαβαίνετε το αποφασίζει ο επίτροπος, ύστερα βεβαίως-βεβαίως από προτάσεις της δημοτικής αρχής, πχ «αίτηση για πρόσληψη γιατρών»-απορρίπτεται «μάλιστα», «αίτηση για συναυλία Σάκη»- εγκρίνεται «σούπερ».
  • Φαντάζομαι επίσης πως όλοι μας γνωρίζουμε πως στον προϋπολογισμό των 45 εκατομμυρίων το 70% πάει στην καθαριότητα και στα λειτουργικά έξοδα του δήμου (σχολεία, φωτισμός, προσωπικό κλπ). Τα λοιπά είναι ελεημοσύνη και σάπια φρούτα στο φιλόπτωχο και άρτος και θεάματα στον μπολιτισμό μας. ΝΤΡΟΠΗ.
  • Φαντάζομαι τέλος πως όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα μεγάλα έργα στην πόλη γίνονται από ΕΣΠΑ ΕΕ και χρηματικά πακέτα της Περιφέρειας. Αυτά φυσικά δεν πάνε σε δήμους με πραγματικές ανάγκες μέσα στην πόλη της Αθήνας (πχ Μάνδρα) αλλά στους δήμους που έχουν τα καλύτερα γλυφτρώνια στην οικονομική πιάτσα, τις ώριμες μελέτες. Έτσι προέκυψε το γκαράζ Μπόμπολα στον τελευταίο ελεύθερο χώρο της πόλης, έτσι προέκυψε η καταστροφή του Ιστορικού πάρκου Χρυσόστομου Σμύρνης για την άθλια «ντιζαϊνιά» του Καλογρίτσα, έτσι προέκυψε η ανάπλαση της Ομήρου αχαχαχαχαχαχα….. ακριβώς έτσι και χειρότερα προχωράει και η νέα αρένα συνεδρίων συναυλιών και ολίγου δημοτικού αθλητισμού στην οδό Αρτάκης του Μπόμπολα.

Επομένως ΟΛΑ τα τυπάκια που σας χασκογελάνε και ζητάν την ψήφο σας (Τζουλάκης, ο ντον Κουτελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) θέλουν να εμπλακούν σε ένα απόλυτα στημένο, απόλυτα ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ παιχνίδι εξουσίας, στα μέτρα της ΕΕ και της Γερμανίας. Ζητάνε να γίνουν υπάλληλοι των Γερμανών (πουτάνα ιστορία) για να φτιάξουν τη ζωή σας. Τη ζωή όλων μας.

Για αυτές τις εκλογές είμαι απόλυτα σίγουρος πως το 61,3% που ψήφισε ΟΧΙ στην ΥΠΟΤΑΓΗ στο δημοψήφισμα του 2015 δε θα πάει καν στις κάλπες. Είναι παράλογο να πάει να επικυρώσει με την ψήφο του ένα τέτοιο σχέδιο επιτηρούμενης εξαθλίωσης.

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ. Αν γουστάρετε να μείνετε τίμιοι και αξιοπρεπείς μην πάτε. Αράχτε σπίτι και βαθιά σκεπτόμενοι πως η πολιτική λαϊκή καθημερινή πρακτική ξεχώρισε τον άνθρωπο από το λοιπό  ζωικό βασίλειο, κάντε επιτέλους κάτι. Είναι κρίμα και άδικο. Και ο πλανήτης και το ζωικό βασίλειο καταστρέφονται και αίμα παιδιών χύνεται κάθε μέρα και όλο ποιο πολύ ριμάδα γίνεται η καθημερινότητα για την επιβίωση … και η γειτονιά μας ένα εργοτάξιο, δίπλα μας μέχρι ουρανοξύστες θέλει να χτίσει ο Λάτσης να σκοτεινιάσει ο Αττικός ουρανός……..μαρίνες στα βράχια της Πειραϊκής, η υπογειοποίηση της παραλιακής που έγινε τείχος πάνω από την θάλασσα, πετρέλαια στις άγιες θάλασσες του τόπου, τα παρθένα βουνά μας Τέξας τα παλουκώνουν με ΑΠΕ…. έλεος γαμώ το ξεσταύρι μου μέσα, γαμώ και τα επιδόματα και τους κατώτατους μισθούς σας πείνας.

  • Κάντε κάτι, θα μας βρίζουν τα παιδιά μας.

Όσοι πάλι εκ των, «λέμε ΝΑΙ σε ΟΛΑ», «Πάμε καλά»… «αδέλφια έρχεται η ανάπτυξη», «αγώνας από μέσα»κλπ, που θεωρούνε πατριωτικό καθήκον να πάνε να ψηφίσουν, τους ενημερώνω πως στην Νέα Σμύρνη υπάρχει έρημος πολιτικής τιμιότητας.Γύρω από τον πρώην Κουτελάκη και πλήθος καταστροφικών «συμπτώσεων» από τι μέρες και τα «έργα» του και επειδή όλοι τους πέσαν με τα μούτρα στο μελάκι της εξουσίας, επικρατεί στην πόλη ομερτά σε βαθμό που έχουν το θράσος να διεκδικούν πάλι τον δήμο. Μόνη πολιτική όαση στην γειτονιά η ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ και κάπου μακριά το κάστρο του ΚΚΕ. Αν πάτε ψηφίστε ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ.
ΟΛΟΙ οι άλλοι, πολιτική ή απολιτική συνδυασμοί, είναι ένας πολτός ανθρώπων με ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για την εξέλιξη της γειτονιάς μας τα τελευταία 20 χρόνια (την τρελή ανοικοδόμηση, το ξεπάτωμα των ελεύθερων χώρων, τα τραγικά δημόσια έργα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη διάλυση της δημοτικής υγείας, την κεντρική πλατεία μας ένα αυθαίρετο τραπεζοκάθισμα, την οικονομική καταστροφή του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, τον στραγγαλισμό της ΕΣΤΙΑΣ Ν Σ…).
ΜΑΥΡΙΣΤΕ τους ΟΛΟΥΣ. Είναι παν-ανάξιοι είναι λουμπεναδόροι

Για μένα δεν υπάρχει κανένα ηθικό περιθώριο να συνυπάρξω μέσα σε ένα τόσο βρώμικο πολιτικό επιχειρηματικό νταραβεράκι όπως η υπό γερμανική επιτροπεία δήμοι και τα αιρετά στελέχη τους.

ΚΥΡΙΕΣ-ΟΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Είμαι πολύ περήφανος για την πολιτική ομάδα στην οποία είμαι μέλος της συνέλευση της, για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, για την καθημερινή της παρουσία δίπλα στους αδύνατους και απέναντι σε κάθε μηχανισμό εξαθλίωσης του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΒΠ

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια