Δημοτικά

Για απαξίωση και Αδιαφορία κατηγορεί τον Χατζαντουριάν ο Διευθυντής Δημοτικής Χορωδίας Ν.Σμύρνης

Aκολουθεί η Δημόσια επιστολή παραίτησής του Θεόδωρου Ορφανίδη Αρχιμουσικού από την σελίδα του 

https://www.facebook.com/Theodoros-Orfanidis-410245169036367/?__tn__=%2Cdk%2CP-R&eid=ARAyaPRK0Wfr00iPPUq7DttgEShq_pzPrGOrkQW0Pv5Kt99n-IN6CPLRJn04hR-zAJ3srGLwvn3vK3pS&fref=tag

'' Με μεγάλη μου λύπη σήμερα, απέστειλα στον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης και στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού της Πόλης την παραίτηση μου απο την θέση του Διευθυντού της Δημοτικής Χορωδίας Νέας Σμύρνης.

Στα δύο αυτά χρόνια, καταφέραμε πολλά με τα παιδιά που δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους και εργάστηκαν σκληρά ώστε η χορωδία μας να είναι παρούσα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Νέας Σμύρνης και της Αττικής γενικότερα.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά και σίγουρα θα συναντηθούμε στα επόμενα!


Ακολουθεί η επιστολή - Αθήνα 12.11.2018

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε
Αγαπητέ Κύριε Αντιδήμαρχε Πολιτισμού

Τον Μάιο του 2015 καταστήσαμε την Νέα Σμύρνη ένα πολιτιστικό σημείο αναφοράς με το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, τραγουδισμένο απο τον Σάκη Ρουβά, μιάς και με την ανάγνωση του έργου και τις 20.000 κόσμου που ήρθε στην πλατεία της νέας σμύρνης, γράψαμε ξανά ιστορία όσον αναφορά την μεταπολιτευτική πορεία του μεγάλου έργου του Μίκη.

Το επόμενο έτος με την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλο, είχαμε ξανά μεγάλη επιτυχία με ένα κονσέρτο που συγκέντρωσε χιλιάδες άτομα.

Το 2016 αποφασίσαμε με τον Κύριο Χατσατουριάν να φτιάξουμε την Δημοτική Χορωδία Νέας Σμύρνης, η οποία στον λίγο χρόνο ζωής της κατάφερε να αποτελεί σημείο αναφοράς και πολιτιστικό φάρο, τόσο στην Νέα Σμύρνη όσο και στην Αττική.

Ενώ η πρώτη σεζόν της χορωδίας 2016 -2017 κύλησε σχετικά ομαλά, απο πέρυσι υπάρχει μία απαξίωση στο πρόσωπο μου απο την μεριά του Κυρίου Χατσατουριάν,ο οποίος δεν απαντά στα τηλεφωνήματα που του κάνω και στα μηνύματα που του αποστέλω και γενικότερα δεν φαίνεται να ασχολείται καθόλου με τα θέματα της χορωδίας.
Αυτό έχει ώς αποτέλεσματα να μην γνωρίζω ποιές είναι οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον της Δημοτικής της Χορωδίας και να ενημερώνομαι απο δημοτικούς υπαλλήλους του πολιτιστικού οργανισμού, καθώς και χορωδούς που λάβανε μηνύματα στο κινητό τους, πως η χορωδία εφέτος δεν θα ξεκινήσει - ενώ εγώ εργάζομαι κανονικά απο τον Σεπτέμβριο του 2018 και μέχρι τα τώρα, κάνοντας πρόβες κάθε Δευτέρα.

Επειδή όλα τα παραπάνω αποτελούν μέγιστη προσβολή στο πρόσωπο μου, τόσο καλλιτεχνικά όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο και επειδή δεν μπορεί κανείς να απαξιώσει την ποιότητα της εργασίας μου, το όνομα μου και το έργο μου,με την παρούσα επιστολή σας ανακοινώνω την παραίτηση μου απο την θέση του Διευθυντή της Δημοτικής Χορωδίας Νέας Σμύρνης.

Θεόδωρος Ορφανίδης.
Αρχιμουσικός
.    ''

Στην φωτό ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης και ο Βαγγέλης Χατζαντουριάν

Απλά να σημειώσουμε πως ο Βαγγέλης Χατζαντουριάν ΔΕΝ είναι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, αλλά Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια