Εκλογικά

Για ανικανότητα κατηγορεί την Δημοτική Αρχή ο Καστόρης της ''Ποιότητας Ζωής''

γράφει ο Θ.Καστόρης

ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ "ΤΡΕΧΕΙ" ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ----ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ----ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ---"ΤΡΕΧΕΙ" ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ
Περάσαμε μια 5ετία δημοτικής ανυπαρξίας.Κανένα μεγάλο έργο δεν ξεκίνησε, παρόλο που υπήρχαν έτοιμες μελέτες εδώ και χρόνια και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Έτσι τους τελευταίους μήνες "τρέχει" να ξεκινήσει το έργο του νέου γυμναστηρίου της Αρτάκης, το έργο της ανάπλασης των Λουτρών ( που είχε ανατεθεί παρανόμως στον 4ο μειοδότη και το γύρισε πίσω το Ελεγκτικό συνέδριο), η παράδοση του νέου παιδικού σταθμού της Σινώπης (που τελειωμό δεν έχει) κλπ.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΜΗΡΟΥ
Όμως και η Ομήρου καθυστέρησε να ξεκινήσει και κύριος είδε πότε θα τελειώσει. Αφού ταλαιπώρησε τη Ν.Σμύρνη σε συνδυασμό με την αντιδρόμηση της Μ.Αλεξάνδρου, άνοιξε όπως -όπως, με πολλές ατέλειες, τουλάχιστον για να αποκατασταθεί η ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων. Έχει ακόμα πολύ δρόμο η ολοκλήρωση του έργου και η δημοτική αρχή φαίνεται ότι περιμένει να το συνεχίσει μετά τις εκλογές για να αποφύγει νέα προβλήματα και ταλαιπωρία του κόσμου στη κρίσιμη προεκλογική περίοδο.
ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Όμως και ό,τι άλλο έγινε ήταν χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα και ταλαιπώρησε την πόλη. Την ώρα που άνοιγαν τα σχολεία και ξεκινούσε η Ομήρου, τότε το σκάψιμο και για τους αγωγούς στην Κοραή και ταυτόχρονα στη Δαμασκηνού , την Προύσσης και την γύρω περιοχή.Η Ν.Σμύρνη βομβαρδισμένο τοπίο .Να μη ξέρεις από που να πας για να φτάσεις σπίτι σου.Κόλαση η ζωή στους δρόμους της πόλης.
ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
Σταθερό όμως το πρόγραμμα εκδηλώσεων.Συναυλίες, πίτες, τραγούδια,βραβεύσεις,πλακέτες, φυλλάδια πολυτελείας,φάκελλοι δημότη, μουσικές, δημοσιογράφοι,απολογισμοί με έργα άλλων, ταξίδια και προγράμματα χωρίς σχέση με την πόλη.Πολύ χρήμα που διακινείται με πολλές απευθείας αναθέσεις. Μέχρι και τιμολόγια για εκδηλώσεις που δεν έγιναν και απευθείας ανάθεση για εξοπλισμό 24.800 ευρώ που η έρευνα μας τα κοστολόγησε στα 2000 περίπου ευρώ.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Στο κοινωνικό Παντοπωλείο όμως οι ελλείψεις μεγαλώνουν.Οι διαμαρτυρίες ότι διανέμονται όλο και μικρότερες ποσότητες τροφίμων πληθαίνουν. Άνθρωποι που έχουν ανάγκη σιωπούν.Βλέπουν τη χλιδή και το χρήμα να ξοδεύεται άσκοπα σε χαρτιά πολυτελείας και φιέστες και πληγώνονται.Ο χώρος αυτός όμως δεν προσφέρεται

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
Αναξιοπρεπής και ο τρόπος προσέγγισης πολλών υποψηφίων συμβούλων.Άλλοι ενδίδουν ,άλλοι αντιστέκονται.Δύσκολες εποχές και τα όρια ρευστά.Για το κλάδεμα ενός δένδρου, για το διορισμό ενός παιδιού , για μια ανάθεση κάποιας δουλίτσας, για ένα μισθό σε κάποιο φίλο, γίνονται οι συναλλαγές.Προσβολή για το πολιτικό σύστημα. Θιγόμαστε όλοι ανεξαιρέτως στα μάτια του κόσμου. Όμως αυτό δε σταματάει εκεί.Πιέσεις και υποδείξεις σε όσους δεν ενδίδουν με διάφορες παρεμβάσεις.Μια συνολική παλαιοκομματικής μορφής προπαγάνδα, με εκμετάλλευση χρήσης των δημοτικών χώρων όταν σε άλλους συνδυασμούς δίνονται δύσκολα ή καθόλου, τρολλάκια στο διαδίκτυο για να παρεμβαίνουν άκομψα σχολιάζοντας άλλες δημοτικές παρατάξεις και άτομα, εκμετάλλευση των εκδηλώσεων του Δήμου για προσωπική προβολή των στελεχών της Δημοτικής Αρχής....Πολλά από αυτά νόμιμα , όμως ΗΘΙΚΑ .? αν αυτό έχει κάποιο νόημα στην εποχή μας..
ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΘΕΙΤΕ....Γιατί τόσο άγχος? Γιατί τέτοιες μέθοδοι? Γιατί τόσο πάθος? Η Δημοτική πολιτική δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι η επιβίωση των αργόσχολων και ανεπάγγελτων, δεν είναι ο χώρος " τακτοποίησης" των οικογενειών μας. Σεβασμός στον πολίτη και το Δημόσιο χρήμα

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια