Αθλητικά

Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΑΠ στο Nstv: "Στόχος μας είναι να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί φέτος η Pre League" (vid)

Ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, Γιάννης Αχιλλεόπουλος, μίλησε στη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή "Πρώτος Σκόρερ" του Nstv για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες του βόλεϊ να επιστρέψουν στα γήπεδα και για τις ενέργειες που προτίθεται ο Σύνδεσμος να κάνει στο προσεχές διάστημα.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε για την ανδρική και γυναικεία κατηγορία της Pre League, όπου αγωνίζονται και οι ομάδες του Πανιωνίου. Ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος πως οι ομάδες των δύο κατηγοριών της Pre League όχι μόνο θα επιστρέψουν στις προπονήσεις σύντομα, αλλά θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα.

"Το επόμενο βήμα μας είναι το άνοιγμα των κατηγοριών της Pre League. Εκεί υπήρξε καθυστέρηση γιατί τα σωματεία δε μπορούσαν να υποστηρίξουν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μόλις κατέληξαν πως μπορούν να υποστηρίξουν το πρωτόκολλο, καταφέραμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα που είναι να εισηγηθεί η Πολιτεία να συμπεριληφθεί και η Pre League στα θέματα της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Η Pre League έχει αθλητές που είναι επαγγελματίες και βιοπορίζονται από αυτό, έχει και ημιεπαγγελματίες, έχει και παιδιά που είναι ταλέντα και είναι κρίμα να μένουν στάσιμα. Την επόμενη βδομάδα θα επανέλθουμε με νέο αίτημα και στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του μήνα να ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες της κατηγορίας. Στόχος μας είναι οι ομάδες να κάνουν ένα μήνα προετοιμασία και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν, Χρειάζονται τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και αν οι ομάδες επιστρέψουν στις προπονήσεις αρχές Μαρτίου θα υπάρχει χρόνος. Είμαι πολύ αισιόδοξος".

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΑΣΑΠ, παράλληλα γίνονται προσπάθειες για το άνοιγμα του μπιτς βόλεϊ, αλλά και των ακαδημιών.

Ακόμη, ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές από το τόσο μεγάλο διάστημα απραξίας, μίλησε γενικότερα για τα δεδομένα που ισχύουν σε όλες τις κατηγορίες του βόλεϊ, ενώ σχολίασε και την εξέλιξη των δύο κορυφαίων κατηγοριών.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια