Δημοτικά

Φυλάκιση 1 χρόνου και 3 μηνών σε site της Νέας Σμύρνης για συκοφαντική δυσφήμηση της Αντιπολίτευσης

Mε μεγάλη δημοσιογραφική εντύπωση διαβάσαμε και αναπαράγουμε αυτούσια την παρακάτω δικαστική εξέλιξη που αφορά την πόλη μας και τον ηλεκτρονικό της τύπο όπως την παρουσιάζει το www.neasmyrninews,gr

'' Ο υπεύθυνος της ενημερωτικής ιστοσελίδας της πόλης μας «Νea smyrni LIVE» δικηγόρος κ.Γιώργος Σελούλης καταδικάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020 σε ΦΥΛΑΚΙΣΗ 1 χρόνου και 3 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το ατιμωτικό αδίκημα της «Συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου» μετά από μήνυση της πρώην Αντιδημάρχου και πρώτης Δημοτικής Συμβούλου του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ» κας.Μαρίνας ΙΑΚΩΒΑΚΗ.

  Η ποινική καταδίκη του με την σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα και της έδρας του Δικαστηρίου, αφορούσε την δημοσίευση δήθεν ανώνυμης καταγγελίας πολίτη της πόλης μας ότι τον Μάιο του 2014 – παραμονές των Δημοτικών εκλογών –   προσήλθε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για τρόφιμα και δεν της έδωσαν γάλα γιατί οι υπάλληλοι με την προτροπή της κας.Μ.Ιακωβάκη ως υπεύθυνης  της δομής αυτής, έδιναν τρόφιμα μόνο σε ψηφοφόρους του ΚΟΥΤΕΛΑΚΗ. Το επίμαχο δημοσίευμα αναρτήθηκε την Δευτέρα μετά τον Α΄Γύρο των Δημοτικών Εκλογών και αναπαρήχθη σε  ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ από την Τοπική Εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» σε μεγάλο τιράζ αντίτυπων.

  Η ιστοσελίδα «ΝEA SMYRNI LIVE» που είχε πρόσφατα «ανοίξει», υπήρξε από τότε  μέχρι σήμερα από τους βασικούς δημοσιογραφικούς υποστηριχτές του Δημάρχου κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ με πολλαπλές «δημοσιογραφικές επιθέσεις» κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ως μάρτυρας υπεράσπισης στην Δίκη του υπευθύνου της Ιστοσελίδας κ. Γ.Σελούλη,  ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Γιώργος Κρικρής από τα βασικά στελέχη του Συνδυασμού του Δημάρχου.

  «Κολαφος» για τον κατηγορούμενο  – που ΔΕΝ εμφανίστηκε – στο Δικαστήριο υπήρξε η αγόρευση του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ που εκ του αποτελέσματος της Δίκης φαίνεται ότι  έκανε «αποδεκτή» η Πρόεδρος και τα μέλη της σύνθεσης της ΕΔΡΑΣ.

  Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ.Σελούλης υπήρξε με πρόταση του Δημάρχου κ.Στ.Τζουλάκη μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου (2011-2013), ενώ με πρόσφατες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ανατίθεται νομικές υποθέσεις του Δήμου στο Δικηγορικό Γραφείο που διατηρούν μέλη της  οικογένειας  του καταδικασθέντος. ''

πηγή www.neasmyrninews.gr 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια