Κοινωνία

FOOD WAVE: «Μην πετάξεις τίποτα».Μια eco-friendly δράση από το Δήμο Νέας Σμύρνης

Δελτίο Τύπου

FOOD WAVE: «Μην πετάξεις τίποτα»

Την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 13:00 μέχρι τις 18:00, ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην πιο eco-friendly δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την σπατάλη τροφίμων
και πώς αυτή επιδρά στην κλιματική αλλαγή.
Το περιεχόμενο της δράσης βασίζεται στον έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού προγράμματος FOOD WAVE: Να ενσωματώσει τη μεσογειακή και υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως των νέων, αλλά και να καλλιεργηθεί η έννοια της κυκλικής οικονομίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.
Στις 15 Απριλίου «Δεν πετάμε το φαγητό που περίσσεψε», μαγειρεύουμε μαζί στην Πλατεία Νέας Σμύρνης.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συνεργάζεται με το ΙΕΚ Ακμή, όπου οι σπουδαστές του θα μαγειρέψουν στην κεντρική πλατεία έχοντας στη διάθεσή τους φρέσκα υλικά μεσογειακής διατροφής που θα προμηθευτούν από τοπικές επιχειρήσεις. Τα φαγητά θα μαγειρεύονται εκείνη την στιγμή και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μία «γεύση», αφού θα διανέμονται δωρεάν οι μερίδες στο κοινό που θα παρευρεθεί και επιθυμεί να δοκιμάσει.
Παράλληλα, διατροφολόγοι θα παρευρίσκονται ώστε να δίνουν συμβουλές για έναν πιο βιώσιμο τρόπο διατροφής.
Σας περιμένουμε όλους να ανακαλύψουμε βιώσιμους τρόπους διαχείρισης των τροφίμων και να διασκεδάσουμε υπό τους ήχους γνωστού DJ.
Η μεσογειακή διατροφή και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο τρόπος σκέψης αλλά και στάση ζωής.

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια