Δημοτικά

Φιμώνουν τον κόσμο: Φασιστικές πρακτικές στο Γραφειο τύπου Νέας Σμύρνης

Με φασιστικές πρακτικές και αυθαίρετη διαχείριση προχωρά δυναμικά το Γραφείο Τύπου Νέας Σμύρνης. Τους τελευταίους μήνες συμπολίτες διαμαρτύρονται ότι όταν προσπαθούν να σχολιάσουν οποιαδήποτε ανάρτηση στην σελίδα του Γραφείου Τύπου Νέας Σμύρνης στο Facebook και το σχόλιο τους δεν είναι φιλικά καθεστωτικό τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν "τι ωραία που τα κάνετε!", "μπράβο!" κτλ. Αναμφισβήτητα υπάρχουν και εγκάθετοι συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα έκφρασης και αδυνατούν να γράψουν κόσμια αλλά η διαχείριση του Γραφείου Τύπου έχει ξεπεράσει τα όρια έλλειψης δημοκρατίας σε επίπεδο εγκληματικής ασχετοσύνης. Βέβαια κυρίως οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης είναι βαθιά δυσαρεστημένοι από την καθημερινότητά τους στην οποία στην δυσαρέσκεια συμμετέχουν και οι αυθαίρετες ενέργειες του δήμου και μερικές φορές τα σχόλια αναφέρονται στην γενικότερη κακή πολιτική χωρίς να επικεντρώνονται στο θέμα. Αυτός όμως δεν είναι επαρκές για να φιμώνεται ο κριτικός λόγος.

Το θέμα όμως έχει αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις αφού η διαχείριση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ασχετοσύνη, την έλλειψη δημοκρατίας και επαγγελματισμού ΕΣΒΗΣΕ σχόλιο του πρώην επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Πάντου, ως υβριστικό

το σχόλιο ήταν το εξής 

«Πριν από χρόνια ο δήμος είχε υλοποιήσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα για κοινόχρηστα ποδήλατα (όχι ηλεκτρικά τότε), το οποίο τελικά εγκαταλείφθηκε. Οι λόγοι πολλοί, μερικοί από τους οποίους είχαν προβλεφθεί εξαρχής (αλλά δεν ήθελε κανείς να τους ακούσει), ενώ άλλοι προέκυψαν στην πορεία. Άραγε βγήκε κανένα συμπέρασμα από εκείνο το πείραμα; Ενσωματώνονται τα συμπεράσματα στον τωρινό σχεδιασμό; Απ’ όσο ξέρω όχι. Πάμε λοιπόν για άλλη μια φορά στα χαμένα, αφού λεφτά υπάρχουν…»

Είναι τουλάχιστον πολιτικά γελοίο να θεωρεί οποιοσδήποτε ότι το Γραφείο Τύπου Νέας Σμύρνης εκφράζει ΜΟΝΟ μια παράταξη ή μια ομάδα και δεν περικλείει πολιτικά ΟΛΕΣ τις εκλεγμένες παρατάξεις του δήμου Νέας Σμύρνης , όπως επίσης και όλους τους κατοίκους της πόλης

Ο Θέμης Παυλόπουλος, νυν επικεφαλής της παράταξης Στροφή Νέας Σμύρνης σχολίασε σχετικά

"η συστηματική φίμωση των διαφορετικών απόψεων που εκφράζονται στους διαύλους που ελέγχονται από τη δημοτική αρχή είναι απαράδεκτη και καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο αυτή έχει περιέλθει. Ένα αδιέξοδο που είναι αποτέλεσμα των τραγικών επιλογών της σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Απ' ότι φαίνεται ο ναρκισσισμός και μισαλλοδοξία όχι μόνο δεν αφήνουν τους διοικούντες να αναγνωρίσουν τις άστοχες πολιτικές τους επιλογές αλλά φθάνει στον επίπεδο υιοθέτησης μιας βαθιά φασίζουσας στάσης και πρακτικής"

από τα 33 σχόλια ΜΟΝΟ τα 11 είναι δημόσια ή το 33% το υπόλοιπο 67% το έφαγε ο Φασισμός

update:  Από την δημοσιευση του άρθρου αρκετά σχόλια επανεμφανίζονται ανα διαστήματα ανάλογα με την όρεξη

 

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια