Κοινωνία

Έξωση στα σχολεία της Εστίας Νέας Σμύρνης: άστεγοι μαθητές

σε ανάρτηση του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νεκτάριος Σαρδιανός ενημερώνει ότι

"Η Εστία ενημέρωσε δια του δικηγόρου της τα σχολεία 7ο ΓΕΛ και 8ο Γυμνάσιο Ν Σμύρνης,ότι έχει κερδίσει τη δικαστική διαμάχη που είχε με τον Δήμο Νέας Σμύρνης ως προς την ιδιοκτησία του κτηρίου και προτίθεται να προβεί σε έξωση αν δεν έρθει σε συμφωνία με το Δήμο στο θέμα του ενοικίου όπως και των οφειλών από προηγούμενα έτη που φτάνουν περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ."

"

Επισκέφτηκα σήμερα το σχολικό κτίριο της Εστίας προκειμένου να σχηματίσω ιδία άποψη όσον αφορά τον σχολικό χώρο, στον απόηχο του θορύβου που έχει δημιουργηθεί.

Εξαρχής διαπίστωσα ότι ναι μεν μπορεί να είναι μικρότερο σε έκταση από άλλα σχολικά κτίρια του δήμου, αλλά δεν παύει να είναι ένα ιστορικό, ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής και πρωτότυπης αισθητικής κτίριο, που ελάχιστες μόνο παρεμβάσεις συντήρησης είναι αρκετές για αναδείξουν ακόμα περισσότερο την ομορφιά του και την αρχική του αίγλη.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η vintage αίθουσα εργαστηρίου, όπου εκεί φαίνεται σαν να έχει παγώσει ο χρόνος, αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι αφενός ή μη ύπαρξη βανδαλισμών/grafiti στους τοίχους και αφετέρου η ζεστασιά με την οποία εκπαιδευτικοί και μαθητές το έχουν αγκαλιάσει.

Η επίσκεψή μου αυτή λοιπόν με συγκίνησε και με άγγιξε βαθιά, γιατί διαπίστωσα ιδίοις όμασοι ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι ζωντανό, έχει φωνή, αρκεί ν' αφήσεις τον εαυτό σου να την ακούσει.

Οι ζωές των μαθητών που το γεμίζουν, φωνές, γέλια, επιφωνήματα, έχουν ποτίσει διαχρονικά τους τοίχους.

Ως εκ τούτου δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν πρόκειται να συναινέσω ποτέ σε κλείσιμο ή μετεγκατάσταση του συγκεκριμένου σχολείου και θα στηρίξω πέρα από προσωπικές αντιπαραθέσεις, ελιγμούς σκοπιμότητας και μικροπολιτικές, την εύρυθμη λειτουργία του!!!"

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια