Κοινωνία

Eξόρμηση στα μαγαζιά της Πλατείας για το Δώρο Πάσχα από την Εργατική Λέσχη

Η Εργατική λέσχη νέας Σμύρνης στα πλαίσια της εργατικής παρέμβασης και δράσης στην γειτονιά προχώρησε σε εξόρμηση-ενημέρωση σχετικά με το δώρο του Πάσχα των εργαζομένων στα μαγαζιά και τον επισιτισμό.

Το τελευταίο διάστημα οι εργοδότες αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Στηριγμένοι στα συνεχή μνημόνια και την επίθεση που δέχονται τα εργατικά δικαιώματα από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έφτασαν να παρανομούν ανοιχτά χωρίς να φοβούνται για τις συνέπειες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση τα μέλη και οι φίλοι της Εργατικής Λέσχης μοίρασαν κείμενο ενημέρωσης στους εργαζομένους της Νέας Σμύρνης. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν το δώρο του Πάσχα. 

Ζήτησαν από τους εργαζόμενους,  αν αυτό δεν δοθεί στην ώρα του να προχωρήσουν σε καταγγελία γιατί η μη απόδοση αποτελεί ακόμη ποινικό αδίκημα.

Παίρνοντας υπόψη την δυσκολία που μπορούν να έχουν αρκετοί συνάδελφοι, τους συμβουλέψαμε να κρατήσουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη μη απόδοση του, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση απόλυσης ή απόφασης του εργαζομένου να κοντράρει το αφεντικό. 

Η Εργατική Λέσχη δήλωσε στους εργαζόμενους ότι θα έχει στην διάθεσή τους την δομή και τις δυνατότητες αλληλεγγύης που διαθέτει όποτε και όπου θα χρειαστεί.

Στην διάρκεια της εξόρμησης έγιναν πολλές συζητήσεις με εργαζομένους που έφεραν στην επιφάνεια ένα πλήθος αυθαιρεσιών των εργοδοτών.

Η εργατική λέσχη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εργαζόμενους στην προσπάθεια να φτιαχτεί επιτροπή αγώνα εργαζομένων και ανέργων. 

 

Μπροστά στην Πανελλαδική απεργία στις 17/05 θα γίνουν νέες εξορμήσεις για κάλεσμα των εργαζομένων στην Απεργία.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια