Αθλητικά

Εξαιρετική η εκδήλωση ''Πανιώνιος και Γυναικείος Αθλητισμός στην Ελλάδα''

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού
 
Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης γιόρτασε στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» τα 126 χρόνια του με μία εκδήλωση αφιερωμένη στο γυναικείο αθλητισμό.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρης Μισαηλίδης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σεβαστής, Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ, επί 15 χρόνια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και παλιός αθλητής του Πανιωνίου στο δέκαθλο, ο Γιάννης Στουραΐτης, Α΄ αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ, ο Γιώργος Κογκαλίδης, πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ,  αθλήτριες και αθλητές του Πανιωνίου, εκπρόσωποι του ΔΣ του Ερασιτέχνη και τοπικοί παράγοντες.
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου «Πανιώνιος 125 χρόνια προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό» και γνωστός φίλαθλος του Πανιωνίου Θοδωρής Μπελίτσος. Ακολούθησαν βραβεύσεις ανθρώπων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση του γυναικείου αθλητισμού, με πρώτο τον αείμνηστο Ηλία Μισαηλίδη, παλιό πρόεδρο του συλλόγου, το βραβείο του οποίου παρέλαβε ο σημερινός πρόεδρος του Ερασιτέχνη και γιος του Άρης Μισαηλίδης.
Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr, μίλησε ο Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος θυμήθηκε τα παλιά του αθλητικά χρόνια στην ομάδα και σχολίασε τη συμβολή σωματείων, όπως ο Πανιώνιος, στην άρση της προκατάληψης σχετικά με την ενασχόληση των γυναικών με τον αθλητισμό.
Ο Γιάννης Στουραΐτης δήλωσε συγκινημένος και σχολίασε πως «κανείς πρέπει να υποκλίνεται στην ιστορία του Πανιωνίου, στο ότι ήταν ο πρώτος σύλλογος που ασχολήθηκε με το γυναικείο αθλητισμό».
Ο Θοδωρής Μπελίτσος αναφέρθηκε στο βιβλίο του και στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να το γράψει, αλλά και στην αγάπη του για την ομάδα.
Ο Γιώργος Κογκαλίδης υπογράμμισε την επιτυχία της βραδιάς, τονίζοντας πως η οπτικοακουστική αναδρομή πρόσθεσε πολλά αθλητικά στοιχεία και γνώσεις. Τέλος, σχολιάζοντας τη φετινή πορεία του Πανιωνίου στο βόλλεϋ, τόνισε την καλή πορεία της αντρικής ομάδας και ευχήθηκε στη γυναικεία ομάδα να πετύχει την άνοδό της στην Α1 κατηγορία. 

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια