Αθλητικά

Έτσι ξεκινά και πάλι η Volley League

Μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα καθώς μετά από 2.5 μήνες θα έχουμε σερβίς στην Volley League, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην ΕΣΑΠ. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αν και για την ακρίβεια το μεγάλο ματς της 3ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί την Παρασκευή ανάμεσα στον Φοίνικα Σύρου και τον Ολυμπιακό και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από την 3η αγωνιστική καθώς οι δύο πρώτες είχαν ήδη διεξαχθεί και τα άλλα ματς είναι Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟΚ, ΟΦΗ – Κηφισιά και Παναθηναϊκός – Μίλωνας.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, αποφασίστηκε να μην αλλάξει τίποτα σε σχέση με ότι αρχικά είχε αποφασιστεί. Συγκεκριμένα το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 8 ομάδες και θα γίνει με το ακόλουθο σύστημα διεξαγωγής:

Μετά την ολοκλήρωση του Β γύρου της κανονικής περιόδου (14 αγωνιστικές) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ.

Οι ομάδες του 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επίσης οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Το εναλλακτικό σενάριο των 8 ομάδων είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στα τέλη Ιουλίου 2020 και απορρίφθηκε αίτημα που έθεσε σήμερα ο Παναθηναϊκός για να μη μεταφέρεται η βαθμολογία.

Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης της Volley League θα αντιμετωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22. 

Όσον αφορά το Κύπελλο, αποφασίστηκε να υπάρξει επαφή με τους ανθρώπους της ΕΟΠΕ προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά, αλλά με ομάδες της Volley League. Στις συζητήσεις θα αποφασιστεί και ο ακριβής τρόπος κορύφωσης, δηλαδή αν θα έχουμε Final-4 ή Final-8. Το σίγουρο πάντως είναι πως ήδη η Βέροια και συγκεκριμένα ο Φίλιππος τόνισε πως θέλει να διοργανώσει την τελική φάση του θεσμού.

Τέλος στα άλλα δύο θέματα που συζητήθηκαν, η μεταγραφική περίοδος θα παραμείνει ως έχει. Δηλαδή οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν κινήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και δε θα δοθεί κάποια παράταση. Επίσης αποφασίστηκε να γίνουν οι κινήσεις και για Final-4 του League Cup.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια