Κοινωνία

Εθν.Αστεροσκοπείο:Σύσταση για κυκλοφορία μόνο με μάσκα αυξημένης προστασίας και στα Νότια Προάστια

Εθνικό Αστεροσκοπείο

6 Αυγούστου 08:18 το πρωί.

Άσχημη η κατάσταση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο Αττικής όσο αφορά τα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Ο χάρτης παρουσιάζει τα ωριαία επίπεδα συγκεντρώσεων των σωματιδίων PM2.5 (οι τιμές είναι βαθμονομημένες και ακριβείς).

Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία εδώ:

https://influx.chemistry.uoc.gr/sensors/?fbclid=IwAR1nBvp_1wYmqM2LEeljLpHCGDBRBVTpbeG0nBf4btQwoMTsE23vV-cGH40Στις επιβαρυμένες περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5 αν οι κάτοικοι πρέπει να εξέλθουν των κατοικιών τους να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5, και να ακολουθούν τις οδηγίες που περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε στις 03/08/2021.

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/ygieinh-periballontos/prostasia-se-ektaktes-katastaseis/9165-lhpsh-metrwn-diasfalishs-ths-dhmosias-ygeias-se-periptwseis-fysikwn-katastrofwn-opws-oi-pyrkagies?fbclid=IwAR3f85bl-9WRhxwX7k-qWEkr0dtvRQctanFDNK9FJfPiZfW4WYLIq0HUHZA

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια