Δημοτικά

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία της Νέας Σμύρνης που έκοψαν το ρεύμα

Στο θέμα της διακοπής ηλεκτροδότησης σε σχολεία της Νέα Σμύρνης αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Δείτε αναλυτικά:

Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Χωρίς ρεύμα νηπιαγωγεία και δημοτικά της Νέας Σμύρνης, που αντιμετωπίζονται ως “μπαταχτσήδες”»

Επί ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η αδιάληπτη ηλεκτροδότηση των σχολικών μονάδων δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Όπως προκύπτει από καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονέων, οι σχολικές μονάδες συχνά αντιμετωπίζονται ως κοινοί κακοπληρωτές.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Σμύρνης, αλλά και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, κατά τα τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής εβδομάδας (Δευτέρα 3 Απριλίου έως Παρασκευή 7 Απριλίου 2023), ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε πολύωρες διακοπές ρεύματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Νέας Σμύρνης, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Οι ενώσεις και οι σύλλογοι καταγγέλλουν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας και Οικονομικών του εν λόγω δήμου,  πρόκειται περί λάθους από μεριάς ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο δεν θα επαναληφθεί, οι διακοπές ρεύματος συνεχίστηκαν εκ νέου.

Επειδή η κατάσταση που δημιουργήθηκε αποτελεί μια πρωτόγνωρη, απαράδεκτη και εχθρική ενέργεια προς τη σχολική κοινότητα.

Επειδή οι διακοπές ρεύματος προκαλούν αναστάτωση τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο διοικητικό έργο των σχολικών μονάδων, καθώς διακόπτεται ταυτόχρονα η τηλεφωνία και οι υπηρεσίες διαδικτύου και ταυτόχρονα δημιουργούνται επισφαλείς συνθήκες για μαθητές, νήπια και εκπαιδευτικούς.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Προτίθενται να προχωρήσουν σε αναζήτηση ευθυνών;

2. Ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης σχολικών μονάδων στην επικράτεια;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Παππάς Νικόλαος

Ζαχαριάδης Κώστας

Μουζάλας Γιάννης

Μπαλάφας Γιάννης

Φωτίου Θεανώ

Χρηστίδου Ραλλία

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια