Δημοτικά

Μεγάλου Αλεξάνδρου: η άνοδος που έγινε κάθοδος και θα ξαναγίνει άνοδος ...

Η Πρωταπριλιά είναι σε τέσσερις μέρες και αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.!!!!!!!!!!!!

Η Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλάζει ξανά κατεύθυνση. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, 27 Μαρτίου, ο εντεταλμένος τεχνικών έργων Κ.Κλειδόπουλος στο θέμα που αφορούσε την τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορά την Ομήρου και τα έργα της, ανακοίνωσε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής η Μεγάλου Αλεξάνδρου να ξαναλλάξει κατεύθυνση.!!!!!!!!!!

Η αιτιολογία ήταν κυρίως πως ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο της Ομήρου δυσκολεύεται να προχωρήσει υπό την παρούσα κυκλοφοριακή κατάσταση του κεντρικού δρόμου, με αποτέλεσμα να προειδοποιεί για καθυστερήσεις... Εμμέσως πλην σαφώς την αλλαγή της κατεύθυνσης της Μεγάλου Αλεξάνδρου για δεύτερη φορά, επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Σ.Τζουλάκης.

Το αστείο δεν είναι το γεγονός πως για δεύτερη φορά θα αλλάξει η κατεύθυνση της Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά πως πιθανόν στο μέλλον πριν ή με την ολοκλήρωση του έργου της Ομήρου, η κατεύθυνση της Μεγάλου Αλεξάνδρου ίσως να αλλάξει και για τρίτη φορά.!!!!!!!

Φυσικά η αλλαγή κατεύθυνσης αφορά μόνο τη σημερινή κάθοδο που ήταν μέχρι πρόσφατα άνοδος έγινε κάθοδος και θα ξαναγίνει άνοδος, μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα η Ελευθερίου Βενιζέλου έβγαινε στη Μεγάλου Αλεξάνδρου - ως κάθοδο - μόνο από το ρεύμα προς Φάληρο και όχι από το ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα να μην αποφορτίζεται η Αγίας Φωτεινής την οποία συναντάει η Βενιζέλου, μια και κανείς δεν μπορεί να στρίψει μέχρι σήμερα αριστερά αφού υπάρχουν κολονάκια...

Η Μεγάλου Αλεξάνδρου ως άνοδος είναι πολύ πιθανόν να αποφορτίσει την Ομήρου κατά τη διάρκεια των έργων, αφού βέβαια ξηλωθούν σήματα κυκλοφορίας (απαγορευτικά και σήματα κατεύθυνσης) με τους οδηγούς φυσικά να πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Την πρόταση αλλαγής κατεύθυνσης της Μ.Αλεξάνδρου είχε κάνει πριν μήνες η παράταξη ''Ποιότητα Ζωής'' με τον Δήμαρχο τότε να υπόσχεται ότι θα το δει.

Ε το είδε....αλλά ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ το είδε ο εργολάβος...

Δεν συζητήθηκε εάν η νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση θα παραμείνει ή εάν η Μεγάλου Αλεξάνδρου τελικά θα επανέλθει στην κατεύθυνση καθόδου που είναι αυτή τη στιγμή, αλλά αφέθηκε να εννοηθεί από τον εντεταλμένο τεχνικών έργων ο οποίος σχολίασε "πουθενά στον κόσμο δρόμος δεν είναι ο μισός άνοδος και ο μισός κάθοδος".

Μέχρι τότε, όπως άλλωστε ζήσαμε και τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δρόμων πέριξ του γηπέδου του Πανιωνίου, ας είμαστε προετοιμασμένοι για ένα μικρό ή μεγάλο προσωρινό κομφούζιο που μπορεί και να επαναληφθεί. 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια